Skip to main content

Αλ. Τσίπρας: Στο debate ο κ. Mητσοτάκης παραδέχθηκε ότι υπάρχει σκάνδαλο υποκλοπών

«Από τη χθεσινή συζήτηση των πολιτικών αρχηγών πρόεκυψε μια σπάνια είδηση. Για πρώτη φορά ο κ. Mητσοτάκης παραδέχθηκε δημόσια ότι υπάρχει σκάνδαλο υποκλοπών και ότι δεν υπήρξε κανένας εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις».

Για το θέμα των υποκλοπών, μετά τα όσα ειπώθηκαν στο χθεσινό debate των πολιτικών, τοποθετήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας.

«Από τη χθεσινή συζήτηση των πολιτικών αρχηγών πρόεκυψε μια σπάνια είδηση. Για πρώτη φορά ο κ. Mητσοτάκης παραδέχθηκε δημόσια ότι υπάρχει σκάνδαλο υποκλοπών και ότι δεν υπήρξε κανένας εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις. Αν όμως δεν υπήρξε κανένας εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις, πώς ο ίδιος επικαλέστηκε εθνικό απόρρητο προκειμένου να συγκαλύψει την αλήθεια στην εξεταστική επιτροπή», διερωτήθηκε.

«Και γιατί η κ. Βλάχου που χωρίς που χωρίς κανέναν εθνικό λόγο, παρανόμως, υπέγραφε, εισαγγελέας της ΕΥΠ, υπέγραφε τις παράνομες αυτές παρακολουθήσεις, γιατί παραμένει ακόμα στη θέση της», συνέχισε. «Και γιατί εννέα μήνες μετά η δικαιοσύνη δεν έχει αποδώσει καμία ευθύνη. Καμία ευθύνη, καμία κατηγορία σε κανέναν».

«Η αναφορά του κυρίου Ανδρουλάκη για την ανάγκη οι υπαίτιοι αυτού του παρακράτους να λογοδοτήσουν είναι εύλογη, μόνο που είναι εξίσου εύλογο ότι με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν πρόκειται ποτέ αυτό να γίνει πράξη», ανέφερε, προσθέτοντας: «Μόνο με προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να γίνει αυτό πράξη».

«Στις 22 του Μάη ας αναλάβουμε λοιπόν όλοι μας τις ευθύνες που μας αναλογούν», κατέληξε.