Skip to main content

Υπόθεση της 12χρονης: Αποπομπή της Δόμνας Μιχαηλίδου ζητά η αντιπολίτευση

(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

ΣΥΡΙΖΑ: «Ούτε ένα συγγνώμη, ούτε σε μια δήλωση μεταμέλειας» - ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Να αφήσει την επικοινωνία και να αρθεί στο ύψος του θεσμικού ρόλου της».

Την αποπομπή της υφυπουργού εργασίας, Δόμνας Μιχαηλίδου, από την κυβέρνηση ζητούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης μετά την καταγγελία  ότι αποκάλυψε ουσιαστικές λεπτομέρειες για την ταυτότητα της 12χρονης που έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στον Κολωνό.

«Είναι πραγματικά απορίας άξιον πως βρίσκεται ακόμα στη θέση της» διερωτήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρης Μαμουλάκης, ζητώντας ουσιαστικά την απομάκρυνση της κυρίας Μιχαηλίδου. Παράλληλα καταλόγισε στην υφυπουργό Εργασίας ότι δεν έχει προχωρήσει «ούτε σε ένα συγγνώμη, ούτε σε μια δήλωση μεταμέλειας» για την πράξη της. Αντίστοιχα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, χαρακτήρισε «μεγάλο ατόπημα» την ενέργεια της κυρίας Μιχαηλίδου.

Είχε προηγηθεί δήλωση του υπεύθυνου επικοινωνιακής στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Ηλιόπουλου, ο οποίος καταλόγισε στην κυρία Μιχαηλίδου ότι «χρησιμοποιεί ακόμα και τις ζωές των κακοποιημένων παιδιών ως ντεκόρ για την προεκλογική εκστρατεία» της και της επέρριψε ότι «στην περίπτωση της 12χρονης από τον Κολωνό ξεπέρασε κάθε όριο».

«Στιγματισμός και κοινωνική περιθωριοποίηση »

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε και το ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής το οποίο ανέφερε ότι η κυρία Μιχαηλίδου, η οποία εκ της θέσεως της οφείλει να εγγυάται την προστασία των παιδιών, «υπονόμευσε την επιβαλλόμενη προστασία της ανωνυμίας του 12χρονου κοριτσιού, θέτοντας όχι μόνο το ίδιο, αλλά και τα αδέρφια του, σε κίνδυνο στιγματισμού και κοινωνικής περιθωριοποίησης». Μάλιστα η Χαριλάου Τρικούπη κάλεσε την κυρία Μιχαηλίδου να αφήσει την επικοινωνία και να «αρθεί στο ύψος του θεσμικού ρόλου της».

Την παραίτηση της κυρίας Μιχαηλίδου ζήτησε από την πλευρά της η Ελληνική Λύση. «Η αποκάλυψη (από το βήμα της βουλής) προσωπικών στοιχείων του μικρού κοριτσιού που έπεσε θύμα της συμμορίας των παιδοβιαστών του Κολωνού, προκαλεί οργή και αγανάκτηση» ανέφερε το κόμμα του κ. Βελόπουλου και σημείωσε ότι η Δόμνα Μιχαηλίδου «πρέπει άμεσα να παραιτηθεί». Παράλληλα η Ελληνική λύση ζήτησε «απαντήσεις για το ποιοι και πως ενημέρωσαν τον παρακολουθούμενο παιδοβιαστή, πριν την ολοκλήρωση της έρευνας».

«Αδιανόητη»

Υπέρ της παραίτησης της κυρίας Μιχαηλίδου τάχθηκε και το ΜέΡΑ 25 το οποίο της καταλόγισε ότι έπραξε κάτι αδιανόητο: «στοχοποίησε την κοπέλα “φωτογραφίζοντας” την και αποκαλύπτοντας σε ποιο σχολείο πηγαίνει μαζί με τον αδερφό της και που βρίσκεται». «Η στάση της υφυπουργού Εργασίας είναι αδιανόητη και επικίνδυνη. Οφείλει άμεσα να παραιτηθεί μετά από αυτό το τεράστιο και τραγικό ατόπημα της. Η Πολιτεία πρέπει να στηρίζει και να προστατεύει τα θύματα, πολύ περισσότερο τα ανήλικα, αντί να τα εκθέτει σε περαιτέρω ανυπολόγιστους κινδύνους από αυτούς που αποδεικνύονται ανάξιοι των θέσεων ευθύνης» κατέληξε το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη.

Υπενθυμίζεται ότι την ενέργεια της κυρίας Μιχαηλίδου κατήγγειλε σε τηλεοπτικό σταθμό η δικηγόρος της 12χρονης Ασπασία Ταραχοπούλου. «Προσπαθούμε τόσο καιρό να διαφυλάξουμε τα στοιχεία και τον τόπο διαμονής του παιδιού ως κόρη οφθαλμού, έχω παρακαλέσει όλους τους δημοσιογράφους και τους παρουσιαστές προσωπικά και ενώ προσπαθούμε να προστατέψουμε το παιδί με νύχια και με δόντια, έρχεται η υφυπουργός και αποκαλύπτει πού βρίσκεται η 12χρονη, σε ποιο σχολείο πηγαίνει η ίδια και ο αδελφός της» διαμαρτυρήθηκε η κυρία Ταραχοπούλου.