Skip to main content

Εύα Καϊλή: Πριν από μόλις ένα μήνα η σύσταση της real estate εταιρείας

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Η εταιρεία εντοπίστηκε από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δεσμεύθηκε

Πριν από μόλις ένα μήνα δημιουργήθηκε η real estate εταιρεία που είναι στο όνομα της Εύας Καϊλή και του συζύγου της και της οποίας, όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, δεσμεύθηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί, στο πλαίσιο της δέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, των μελών της οικογενείας της και του συζύγου της που αποφάσισε η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Η εταιρεία έχει έδρα την οδό Σκουφά στο Κολωνάκι, με αντικείμενο την εμπορία και εκμετάλλευση ακινήτων. Εντοπίστηκε από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δεσμεύθηκε.

Νωρίτερα ο επικεφαλής της αρχής Χαράλαμπος Βουρλιώτης έδωσε εντολή να δεσμευτούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία της κ. Καϊλή που βρίσκονται στην Ελλάδα, όπως ακίνητα, λογαριασμοί και εταιρείες, τα οποία μπορεί να προέρχονται από μη νόμιμες δραστηριότητες.

Η δέσμευση έχει ήδη κοινοποιηθεί στις τράπεζες, αλλά και στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσιες (κτηματολογικά γραφεία) και αφορά τόσο την ευρωβουλευτή που κρατείται, όσο και τα άμεσα συγγενικά της πρόσωπα (γονείς, αδέλφια). Στόχος της δέσμευσης που αποφασίστηκε είναι η αναζήτηση και το μπλοκάρισμα μετρητών ή ακριβών κινητών πραγμάτων (δώρων) που μπορεί να αποδειχθεί ότι συνδέονται με ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αδίκημα που έχει αποδοθεί ήδη από τις βελγικές Αρχές και ερευνάται για την Εύα Καϊλή και τον ιταλικής καταγωγής σύζυγό της.

Την ίδια ώρα τρέχουν» οι εξελίξεις στην ΕΕ, μετά την είδηση ότι η Εύα Καϊλή είναι ένα από τα τέσσερα άτομα που οδηγήθηκαν στη φυλακή, με την κατηγορία της «συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και διαφθορά».

Πολύ ανησυχητική χαρακτήρισε σήμερα ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ, την απόφαση του Βελγίου να απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος των τεσσάρων προσώπων. «Είναι σε εξέλιξη μία διαδικασία. Βεβαίως τα νέα είναι πολύ ανησυχητικά. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με κάποια γεγονότα, τα οποία με ανησυχούν ως πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», επεσήμανε.

Μέσα σε αυτό το εκρηκτικό κλίμα συνεδριάζει στο Στρασβούργο η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το ερώτημα τι θα γίνει με την Εύα Καϊλή κυριαρχεί στους ευρωβουλευτές, όπως δήλωσαν στην Ναυτεμπορική μέλη του Ευρωκοινοβουλίου από χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. Οι κοινοβουλευτικές ομάδες αξιώνουν τη διεξοδική διερεύνηση της υπόθεσης, διακοπή κάθε νομοθετικής πρωτοβουλίας που σχετίζεται με το Κατάρ και τις γειτονικές χώρες και να ληφθούν ισχυρά μέτρα, τα οποία θα πρέπει να αφορούν τόσο στους κατηγορούμενους, όσο και στη βελτίωση των εσωτερικών κανόνων συμπεριφοράς ενός Κοινοβουλίου.