Skip to main content

Εισηγητής ΕΚ για την Τουρκία: Λυπηρό το περιστατικό με τον Α. Τζιτζικώστα – Πρέπει να διευκρινιστεί

«Είναι ιδιαίτερα ατυχές, το λυπηρό περιστατικό που επηρέασε τον Αντιπρόεδρο, Απόστολο Τζιτζικώστα ο οποίος ταξίδευε στη Σμύρνη για να συμπροεδρεύσει στην ολομέλεια της Γενική Συνέλευσης Ευρώπης-Μεσογείου», αναφέρει ο Νάτσο Σάντσες Αμόρ.

Λυπηρό χαρακτηρίζει το περιστατικό απαγόρευσης εισόδου του Α. Τζιτζικώστα στην Τουρκία, ο εισηγητής του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για την Τουρκία Νάτσο Σάντσες Αμόρ. Παράλληλα, ζητεί διευκρινίσεις για το τι συνέβη με τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής των Περιφερειών και Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Με ανάρτησή του στο τουίτερ, ο εισηγητής του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για την Τουρκία σημειώνει ότι «η Επιτροπή των Περιφερειών κάνει εξαιρετική δουλειά στο να διατηρεί τα κανάλια ανοιχτά σε τοπικό επίπεδο στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας. Γι’ αυτό είναι ιδιαίτερα ατυχές, το λυπηρό περιστατικό που επηρέασε τον Αντιπρόεδρο, Απόστολο Τζιτζικώστα ο οποίος ταξίδευε στη Σμύρνη για να συμπροεδρεύσει στην ολομέλεια της Γενική Συνέλευσης Ευρώπης-Μεσογείου (ARLEM). Αυτό πρέπει να διευκρινιστεί».