Skip to main content

Πώς απαντά η εγγονή του Μεταξά στον Πλεύρη για τον ναζιστικό χαιρετισμό

Απάντηση στον Κωνσταντίνο Πλεύρη, που χαιρέτισε ναζιστικά και μάλιστα όχι μία φορά στη δίκη της Χρυσής Αυγής,  θέλησε να δώσει  με ανάρτησή της η Ιωάννα Φωκά, παιδί της μικρότερης κόρης του Ιωάννη Μεταξά, Νανάς, από τον γάμο της με τον γιατρό παθολόγο Ευγένιο Φωκά.

Ο δικηγόρος, παρουσίασε στο δικαστήριο ασπρόμαυρες φωτογραφίες από την «Εθνική Οργάνωση Νεολαίας» του Μεταξά όπου όλοι χαιρετούσαν ναζιστικά.

“Κάποιες εφημερίδες έγραψαν ότι ο Λαγός είναι πρώην ευρωβουλευτής. Κάποιοι τον αποκαλούν δολοφόνο. Υπάρχει παραβίαση τεκμηρίου αθωότητας. Υπάρχει απόφαση δικαστική που λέει ότι ο Κων. Πλεύρης έχει σχέση με τον ελληνικό εθνικισμό και όχι με τον ναζισμό και να μην ακούτε τους αυνάνες της Αριστεράς. Εμείς πιστεύουμε στον Μεταξά και χαιρετάμε έτσι“, είπε ο Κωνσταντίνος Πλεύρης.

 Στην ανάρτησή της στο Facebook, η Ιωάννα Φωκά ανέβασε μια φωτογραφία του παππού της να χαιρετά τα πλήθη με την φράση, «Καλημέρα Ελλάδα! Έτσι χαιρετούσε ο Μεταξάς»   

Πάντως είναι γεγονός ότι το καθεστώς του Ιωάννη Μεταξά είχε σχέσεις, οικονομικές και πολιτικές, με τη ναζιστική Γερμανία.