Skip to main content

Πρόταση δυσπιστίας: Live η μάχη στη Βουλή

Με την ονομαστική ψηφορία επί της πρότασης δυσπιστίας, που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά της κυβέρνησης ολοκληρώνεται η τριήμερη μάχη στη Βουλή. Σε υψηλούς τόνους εξελίχθηκε η αντιπαράθεση. «Κύριε Μητσοτάκη τελειώσατε πολιτικά… Χρωστάτε 23.275 συγγνώμες» τόνισε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας. Ψέματα και τοξικότητα καταλόγισε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρωθυπουργός. 

Κ. Μητσοτάκης: Ψέματα και τοξικότητα από τον κ. Τσίπρα 

Απέλπιδα προσπάθεια να καταδείξει ότι ο χώρος του παραμένει συσπειρωμένος, ψέματα και τοξικότητα, καταλόγισε στον Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός. 

«Είδαμε τον κ Τσίπρα να κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά, να διαστρέφει την αλήθεια, κατασκευάζοντας μία εικονική πραγματικότητα καταστροφής. Ξεπεράσατε όμως και τον χειρότερο εαυτό σας. Σε κάθε φράση δύο ψέματα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας, που κατέθεσε κατά της κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ. 

«Φαντάζομαι όσοι σας άκουσαν έχουν ήδη κλείσει την τηλεόραση, σκεπτόμενοι: Πάλι μία από τα ίδια» σχολίασε απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε: «Ακόμη και όταν επιμείνατε στο αίτημά σας για εκλογές, δεν είπατε απολύτως τίποτα, δεν παρουσιάσετε καμία εναλλακτική πρόταση. Ο λόγος σας ήταν ένα κακόηχο βουητό καταγγελιών» σημείωσε. 

Στο μέτωπο της πανδημίας, όπως είπε, πως παρά τις μεγάλες απώλειες, η χώρα κινείται στους ευρωπαϊκούς μέσους όρους, αν και αναγνώρισε ότι η μετάλλαξη Δέλτα βρήκε τη χώρα να υστερεί στους εμβολιασμούς ειδικά στις μεγάλες ηλικίες. «Σήμερα το 84% των πολιτών είναι θωρακισμένο. Αν είμασταν σε αυτό το ποσοστό τον Σεπτέμβριο θα είχαν σωθεί χιλιάδες» είπε και πρόσθεσε: «Αλλά δεν τελειώσαμε με την πανδημία. Ο αγώνας του εμβολιασμού και της επιφυλακής πρέπει να συνεχιστεί ανυποχώρητα». Διαβάστε περισσότερα για την ομιλία του πρωθυπουργού εδώ. 

Aλ. Τσίπρας: Πιστέψατε την προπαγάνδα που κατασκευάζετε 

Δριμύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι αντί να απολογηθούν για το επιτελικό χάος είχαν το θράσος να κουνήσουν το δάχτυλο.  «Συμπεριφέρεστε σαν να έχετε πιστέψει και εσείς οι ίδιοι την προπαγάνδα που κατασκευάζετε. Αλλά μόνο εσείς την πιστεύετε. Κανένας τηλεοπτικός σταθμός δεν μπορεί πια να κάνει ρεπορτάζ, χωρίς να κλείνει τα μικρόφωνα στους περαστικούς. Οι πολίτες έχουν πάθει ανοσία στην προπαγάνδα και εσείς εθισμό στο ψέμα» είπε χαρακτηριστικά. 

«Όταν ένας πρωθυπουργός γίνεται ανέκδοτο, αντικείμενο χλευασμού, τότε ο πολιτικός αυτός έχει τελειώσει. Ώρα να σας ενημερώσει κάποιος κ. Μητσοτάκη τι συμβαίνει στην κοινωνία» ειπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό. «Τελειώσατε όχι μόνο γιατί αποτύχατε σε όλα τα κρίσιμα: την πανδημία, την ακρίβεια, στις πυρκαγιές, στον χιονιά, αλλά γιατί ενώ αποτυγχάνετε συνεχίζετε το βιολί μίας άθλιας επικοινωνίας… Συμπεριφέρεστε ως πρίγκιπας που η εξουσία του ανήκει ως κληρονομικό δικαίωμα» συμπλήρωσε. 

Αναφερόμενος στη διαχείριση της πανδημίας είπε: Δεν χρωστάτε μία συγγνώμη. Χρωστάτε 23.275 συγγνώμες στις οικογένειες που έχασαν μέσα στην πανδημία τους ανθρώπους τους, γιατί εσείς επιλέξατε να μην ενισχύσετε το ΕΣΥ. Χρωστάτε συγγνώμη σε κάθε γιατρό και νοσηλευτή, που αφήσατε μόνους χωρίς τα όπλα που θα τους βοηθούσαν να νικήσουν τον θάνατο». Διαβάστε περισσότερα για την ομιλία του κ. Τσίπρα εδώ. 

Μ. Κατρίνης: Κατώτερη των περιστάσεων η κυβέρνηση 

Επίθεση τόσο κατά της κυβέρνησης όσο και κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Μιχάλης Κατρίνης, επικεφαλής της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής. 

«Κ. Μητσοτάκη και κ. Τσίπρα ο ορίζοντας αυτής της χώρας είναι πολύ πιο ευρός από αυτόν που θέλετε να ορίσετε. Υπάρχουν δυνάμεις σε αυτή τη χώρα, που μπορούν να πετύχουν εκεί όπου εσείς αποτύχατε. Γιατί η Ελλάδα δεν σας ανήκει» τόνισε κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας και πρόσθεσε: «Πρέπει να το καταλάβετε ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν πρόκειται να παίξει τον ρόλο του βολικού κυβερνητικού εταίρου». 

 «Εμείς στο Κίνημα Αλλαγής δεν θα μιμηθούμε ούτε τον κ. Μητσοτάκη που επί τρία χρόνια εκλογές, ούτε τον κ. Τσίπρα που κάθε εβδομάδα ζητεί εκλογές» σημείωσε. «Ψηφίζουμε υπέρ της πρότασης δυσπιστίας, αλλά λέμε όχι σε μικροπολιτικά παιχνίδια. Ζητάμε με ειλικρίνεια την εμπιστοσύνη των πολιτών».  Περισσότερα εδώ. 

naftemporiki.gr