Skip to main content

Π. Σκουρλέτης: Ιδεολογική και πολιτική επικοινωνία Ν.Δ. – Σόιμπλε

Για ιδεολογική, πολιτική και προγραμματική επικοινωνία της Ν.Δ. με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έκανε λόγο ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2017.

Ο υπουργός κάλεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να δει ποια συμφέροντα συνδέουν  στελέχη της Ν.Δ. με την SOCAR», η οποία αποσύρθηκε από τον διαγωνισμό για την ΔΕΣΦΑ.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις της Ν.Δ. για τις παροχές που ανακοίνωσε προ ημερών ο Πρωθυπουργός, ο κ. Σκουρλέτης, απευθυνόμενος στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνισε: «Εάν θέλετε να μετατρέψετε την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Ελλάδας σε υποκατάστημα, παράρτημα ή πρακτορείο του Σόιμπλε, αυτό τον ρόλο σας τον χαρίζουμε. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε κάτι τέτοιο».

Ο πρώτος τη τάξει υπουργός έκανε ακόμη λόγο για 13η σύνταξη, η οποία αποτελεί διαφορετικό δείγμα γραφής της κυβέρνησης «από αυτούς που επιδιώκουν να γίνουν τα μνημόνια μόνιμο καθεστώς».

Κατηγόρησε τέλος τη Ν.Δ. ότι «συμπαρατάσσεται με το ΔΝΤ στα εργασιακά».

Αναφερόμενος ο υπουργός Εσωτερικών στη φυσιογνωμία του ΔΝΤ, τόνισε ότι «δεν ήρθε για να φύγει ούτε από την Ελλάδα ούτε από την Ευρώπη. Είναι ο στυλοβάτης των πιο ακραίων νεοφιλελεύθερων αντιλήψεων και γι’ αυτό υπάρχει η σύμπλευση με τον Σόιμπλε, γιατί θέλουν την γερμανική Ευρώπη».

naftemporiki.gr