Βρισκόμαστε σε πόλεμο, αλλά δεν έχουμε καταλάβει ακριβώς με ποιους ή γιατί. Ο πόλεμος έχει εισβάλλει στις ψυχές των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Δημιουργώντας μια νέα κατάσταση αγωνίας και φόβου.
Κατ’ αρχήν, ο πλανήτης βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση γιατί ο πρόεδρος Τραμπ και ο ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου σκέφτηκαν πως πρέπει να τελειώσουν με το θεοκρατικό καθεστώς στο Ιράν.
Αλλά είμαστε ήδη στον δεύτερο μήνα του πολέμου και το Ιράν αντιστέκεται, καταρρίπτοντας μάλιστα και δύο αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη.
Και τώρα όλοι περιμένουν τον Τραμπ να διατάξει μια χερσαία επίθεση για να καταλάβει τρία ιρανικά νησιά στον Κόλπο ή και το εμπλουτισμένο ουράνιο της Τεχεράνης.
Όλα αυτά με αβέβαια και σίγουρα, επικίνδυνες και απρόβλεπτες συνέπειες.
Για τους ίδιους τους Αμερικανούς, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο. Το βαρέλι, αν ο πόλεμος συνεχιστεί, θα μπορούσε να φτάσει τα 150-200 δολάρια, αλλά όπως έχει ξεκαθαρίσει ο Τραμπ, αυτό δεν έχει σημασία. Όσο φτωχότεροι είμαστε, τόσο καλύτερα θα μας ελέγχουν.
Την ίδια ώρα , ο Τραμπ προχώρησε στην απόλυση της υπουργού Δικαιοσύνης, Παμ Μπόντι, επειδή απέτυχε να διώξει τρία άτομα που ο πρόεδρος θεωρούσε εχθρούς του: τον Τζερόμ Πάουελ, πρόεδρο της Fed, τη Λετίσια Τζέιμς, γενική εισαγγελέα της Νέας Υόρκης και τον Τζέιμς Κόμεϊ, πρώην επικεφαλής του FBI.
Ανασχηματισμοί
Ο Τραμπ εξετάζει μάλιστα να κάνει ανασχηματισμό για να ξεφύγει από μια δύσκολη περίοδο, που χαρακτηρίζεται κυρίως από τον πόλεμο στο Ιράν, και να προσπαθήσει να ανακτήσει τη συναίνεση ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου.
Σε μερικό ανασχηματισμό, αναγκαστικό βέβαια, προχώρησε και ο Έλληνας πρωθυπουργός, μετά τη δεύτερη δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Ενα σκάνδαλο που λαμβάνει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις και μπορεί να επισπεύσει πολιτικές εξελίξεις.
Η πολιτική θύελλα που έχει ξεσπάσει, προκαλεί άρσεις ασυλίας σε 13 βουλευτές, καρατομήσεις δύο υπουργών και ενός υφυπουργού, παραίτηση του Γραμματέα της ΝΔ.
Και όλα αυτά καθώς μια τρίτη δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που αφορά και σε άλλους βουλευτές αναμένεται να φτάσει στη Βουλή μετά τις διακοπές του Πάσχα.
Όπως φαίνεται, έχει ανοίξει το Κουτί της Πανδώρας για την κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να το κλείσει εύκολα. Όσο και αν είναι βέβαιο πώς θα προσπαθήσει να περάσει στην αντεπίθεση.
Αλλά προς το παρόν, «Νυν δ’ αιθέριον κίνυγμ’ ο τάλας»-Και τώρα είμαι μετέωρος στον αέρα, ο ταλαίπωρος, όπως λέει ο Αισχύλος στον Προμηθέα Δεσμώτη.
Διέξοδος το Πάσχα
Σε αυτές τις απρόβλεπτες εποχές πολέμου, σκανδάλων, σήψης και διαφθοράς, ίσως το Πάσχα μπορεί να δώσει την απάντηση και τη διέξοδο.
Θυσιάζοντας κάποιες από τις βεβαιότητές μας που μας οδηγούν στην απάρνηση της αμφισβήτησης. Προχωρώντας προς μια εποχή φωτός, μια νέα και αυθεντική δημοκρατία, στην οποία δεν θα φοβόμαστε ότι κάτι έχει πεθάνει στη χώρα αλλά και μέσα μας. Μερικές φορές είναι απαραίτητο να συμβεί αυτό για να αναγεννηθούμε. Για ένα νέο ξεκίνημα…
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












