Skip to main content

Τραμπ: Η υπογραφή της συμφωνίας με το Ιράν «ίσως γίνει στην Ευρώπη»

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών επιμένει ότι επιτεύχθηκε μια «μεγάλη διευθέτηση» με το Ιράν.

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε μια «μεγάλη διευθέτηση» με το Ιράν για τον τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή, δηλώνοντας ότι αναμένει την υπογραφή συμφωνίας στην Ευρώπη μέσα στις επόμενες ημέρες.

«Μόλις πετύχαμε μια μεγάλη διευθέτηση του πολέμου με το Ιράν», δήλωσε ο Τραμπ μιλώντας στους δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι, «υπό την προϋπόθεση της οριστικοποίησης των εγγράφων, κάτι που θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες λίγες ημέρες, πιθανότατα θα έχουμε μια υπογραφή, ίσως στην Ευρώπη».

Όταν ο Ντόναλντ Τραμπ ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Μοτζταμπά Χαμενεΐ έδωσε προσωπικά την έγκρισή του για μια συμφωνία που θα τερματίσει τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή απάντησε: «Απ’ ό,τι καταλαβαίνω, η απάντηση είναι ναι». Και πρόσθεσε ότι η εν λόγω συμφωνία ήταν ένα «πολύ ισχυρό μνημόνιο κατανόησης».

Επίσης ο Τραμπ άφησε να εννοηθεί πως δεν θα παραστεί ο ίδιος στην υπογραφή της συμφωνίας. Είπε όμως ότι θα μπορούσε να υπογραφεί το σαββατοκύριακο, παρουσία του αντιπροέδρου Τζέι Ντι Βανς.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.