Skip to main content

Υπόθεση 12χρονης: Βιασμός (και της κοινής λογικής)

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ένας μεσήλικας που εκμεταλλεύεται σεξουαλικά ένα παιδί δεν είναι «ερωτευμένος» και όταν της κλείνει ραντεβού με «πελάτες» δεν κάνει «διευκόλυνση»

Δεν γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες της δικογραφίας για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό. Και δεν γνωρίζουμε τα όσα ειπώθηκαν σε μία δίκη, που διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών. Δεν έχω νομικές γνώσεις, δεν εκφράζω ποτέ άποψη για το περιβόητο «γράμμα και πνεύμα» του νόμου, δεν μου αρέσουν οι επιθέσεις στη Δικαιοσύνη.

Αλλά τις τελευταίες ημέρες αισθάνομαι θυμωμένη και δεν μπορώ να σιωπώ.

Θα μιλήσω λοιπόν για αυτά που βλέπω και αυτά που ξέρω.

  • Ένα κορίτσι 12 χρονών είναι παιδί. Βιολογικά, συναισθηματικά, νομικά. Ένα παιδί δεν συναινεί σε σεξουαλική πράξη με 52χρονο – πόσο μάλλον στο να εκδίδεται και να κακοποιείται από δεκάδες.
  • Ένας μεσήλικας που εκμεταλλεύεται σεξουαλικά ένα παιδί δεν είναι «ερωτευμένος» και όταν της κλείνει ραντεβού με πελάτες δεν κάνει «διευκόλυνση». Είναι ένας παιδόφιλος μαστροπός.
  • Αυτό που συνέβη στο 12χρονο παιδί από τον Κολωνό – και για το οποίο υπάρχει η αναλυτική κατάθεσή του και δεκάδες μαρτυρίες – δεν είναι απλά «κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 14 έτη από πρόσωπο που του το είχε εμπιστευτεί».

Αυτό που συνέβη στη 12χρονη είναι βιασμός. Και η εισαγγελική πρόταση για απαλλαγή του βασικού κατηγορουμένου από την κατηγορία του βιασμού και της μαστροπείας «λόγω αμφιβολιών», δεν γνωρίζω αν «στέκει» νομικά, αλλά αισθάνομαι πως είναι πολύ απλά βιασμός και της κοινής λογικής.