Skip to main content

Η ατζέντα να αλλάξει

INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο χρόνος τρέχει και είναι πραγµατικά κρίµα να οδηγηθούµε στις κάλπες µε τον πολιτικό λόγο να εγκλωβίζεται κυρίως σε βίλες, δάνεια και κατοικίες, σε εντυπώσεις και… πυροτεχνήµατα.

50 και σήμερα µέχρι την ηµέρα των εκλογών και τα πολιτικά κόµµατα από νωρίς βούτηξαν στα βαθιά. Τα τηλεοπτικά µηνύµατα ήδη δίνουν και παίρνουν, µε… µοντερνιές και αποδέκτες κυρίως τους νέους, ενώ για άλλη µια φορά επιχειρείται επικοινωνιακά είτε να βγουν στη φόρα τα… άπλυτα προσώπων της κεντρικής πολιτικής σκηνής είτε να ριχτεί λάσπη στον ανεµιστήρα – εκ του ασφαλούς, διότι χρόνος για να… ξεπλυθεί η λάσπη µέχρι τις εκλογές δεν υπάρχει.

Στο μεταξύ, µένουν σε δεύτερο πλάνο ουσιώδη ζητήµατα, όπως αυτά που έχουν να κάνουν µε την παιδεία και την υγεία, τη φορολογία, την ανάπτυξη, τα εργασιακά και µισθολογικά δικαιώµατα και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα που καπελώνονται από εφήµερους, ανούσιους, «τραβηχτικούς», κατά τα άλλα, τίτλους στον Τύπο.

Ο χρόνος τρέχει και είναι πραγµατικά κρίµα να οδηγηθούµε στις κάλπες µε τον πολιτικό λόγο να εγκλωβίζεται κυρίως σε βίλες, δάνεια και κατοικίες, σε εντυπώσεις και… πυροτεχνήµατα, και να µην «ξεδιπλώνει» πολιτικές δεσµεύσεις και στρατηγικές στοχεύσεις για το µέλλον της χώρας, για το µέλλον των επόµενων γενιών.

Είναι κρίµα οι ίδιοι οι πολιτικοί να… απαρνούνται την υγιή πολιτική έκφραση, να απαρνούνται τον καθαρό δηµόσιο διάλογο και τις ποιοτικές κοµµατικές συγκρούσεις για τα καθηµερινά -µικρά ή µεγάλα- προβλήµατα των πολιτών, για τις παθογένειες του ∆ηµοσίου, για τις δυσλειτουργίες του κράτους. Είναι κρίµα να µην οραµατίζονται για το µέλλον µας, να επιµένουν εκφραζόµενοι µε λόγο και επιχειρήµατα χαµηλού επιπέδου. 50

Και σήμερα… ίσως δεν είναι αργά η ατζέντα να αλλάξει!