Skip to main content

100 ημέρες διά πυρός και σιδήρου

ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS

Όσο για την αντίστροφη μέτρηση των 100 ημέρων, ισχύει υπό την προϋπόθεση ότι από τις δεύτερες εκλογές θα προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση

Ο κύβος ερρίφθη. Οι επόμενες βουλευτικές εκλογές ορίστηκαν από τον πρωθυπουργό για τις 21 Μαΐου. Ο χρόνος μετρά αντίστροφα, αλλά όχι για 30 ημέρες όπως συνήθως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις. Η προκήρυξη των εκλογών έγινε νωρίτερα, ενώ στη… χρονοκαθυστέρηση μετρά και το διάστημα που θα μεσολαβήσει για τη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση. Συνολικά αθροίζουμε περί τις 100 ημέρες, απόσταση διόλου… ευκαταφρόνητη εφόσον θεωρήσουμε ότι από την προκήρυξη των εκλογών μέχρι και την ανάληψη καθηκόντων της νέας κυβέρνησης συνήθως τα πάντα υπολειτουργούν ή λειτουργούν σε διαφοροποιημένο καθεστώς.

Όσο για την αντίστροφη μέτρηση των 100 ημέρων, ισχύει υπό την προϋπόθεση ότι από τις δεύτερες εκλογές θα προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση ή ότι από τον κύκλο των διερευνητικών εντολών θα σχηματιστεί κυβερνητικός συνασπισμός, καθώς στην αντίθετη περίπτωση οι συνέπειες, κυρίως για την οικονομία, θα αποδειχθούν ανυπολόγιστες.

Στο μεταξύ, είναι στα χέρια της κυβέρνησης από το διάστημα των επόμενων 100 ημερών κάποιες να «διασωθούν», διότι, κακά τα ψέματα, όποια κυβέρνηση κι αν οριστεί στα μέσα Ιουλίου, και άρα εν μέσω θέρους, θα… πάρει μπροστά από τον Σεπτέμβριο.

Συμπέρασμα; Ο χαμένος χρόνος για την οικονομία δεν θα είναι λίγος και στη φάση που βρισκόμαστε, με τα επιτόκια να έχουν αναφλεγεί, τον τραπεζικό τομέα σε Ευρώπη και ΗΠΑ να βάλλεται πανταχόθεν και τη γεωπολιτική κρίση να μη λέει να κοπάσει, το διάστημα που θα διανύσουμε προδιαγράφεται μακρό και δύσβατο.