Skip to main content

Η ανάξια παράσταση κατά του Μέσι

REUTERS/Kai Pfaffenbach

Ο Εμίρης του Κατάρ, χωρίς να ρωτήσει τον Μέσι του φόρεσε μια μαύρη, διάφανη κάπα με χρυσό περίγραμμα στους ώμους.

Ήταν η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρας του, καλύτερου ποδοσφαιριστή στον κόσμο . Η στιγμή που η Αργεντινή έπρεπε να περιμένει 36 ολόκληρα χρόνια. Μετά από έναν συναρπαστικό τελικό με τη Γαλλία , ο Λίονελ Μέσι οδήγησε την Εθνική ομάδα της Αργεντινής στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

« Σήμερα ο Μέσι πέρασε στην αιωνιότητα. Από σήμερα είναι για πάντα ήρωας για όσους τον στήριξαν από την αρχή και για όσους τον ακολούθησαν. Από σήμερα ο Μέσι θα είναι ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία – συγγνώμη Ντιέγκο», όπως έγραψε η Ole στο Μπουένος Άιρες .

Αλλά αυτή η ιστορική στιγμή μετατράπηκε σε μια ανάξια παράσταση. Υπεύθυνοι είναι ο Εμίρης του Κατάρ,Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ-Θάνι και ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο.

Ο Εμίρης του Κατάρ, χωρίς να ρωτήσει τον Μέσι του φόρεσε μια μαύρη, διάφανη κάπα με χρυσό περίγραμμα στους ώμους του σούπερ σταρ. Ο Μέσι φάνηκε δυσαρεστημένος με την περίεργη αυτή στολή. Τη στιγμή του μεγαλύτερου θριάμβου, έπρεπε να φορέσει την παραδοσιακή αραβική κάπα που ονομάζεται bisht, καλύπτοντας εν μέρει την εθνική του φανέλα.

«Δεν νομίζω ότι χάρηκε ο ίδιος. Παίζεις για να σηκώσεις το τρόπαιο με τη φανέλα σου», είπε ο βετεράνος Γερμανός ποδοσφαιριστής Μπάστιαν Σβαινστάιγκερ στο ARD: «Δεν ήταν καλό. Θα μπορούσαν να το κάνουν αργότερα στα αποδυτήρια . Κατά τη γνώμη μου, η ενέργεια δεν ήταν σωστή»,είπε ο Σβαινστάιγκερ.

Μετά την τελετή απονομής, ο Μέσι έβγαλε γρήγορα τον μανδύα και επέστρεψε στο πάρτι με το ένδυμα που του ταιριάζει: τη φανέλα της εθνικής Αργεντινής.

Το γεγονός ότι τόσο ο Εμίρης του Κατάρ όσο και ο Πρόεδρος της FIFA τον χρησιμοποίησαν ξανά για τους δικούς τους σκοπούς, φορώντας στον Μέσι την αραβική ρόμπα , προκαλεί ήδη μεγάλες αντιδράσεις.

Ο μεγάλος Γκάρι Λίνεκερ στο BBC: «Κατά κάποιον τρόπο, είναι ντροπή που κάλυψαν τον Μέσι και την αργεντίνικη φανέλα του».

Ο επίσης βετεράνος Αργεντινός, Πάμπλο Ζαμπαλέτα σχολίασε στο BBC : «Γιατί; Απλά γιατί; Δεν υπήρχε λόγος να γίνει αυτό».

Ακόμη και άλλοι ειδικοί δεν μπορούσαν να καταλάβουν γιατί δεν άφησαν τον Μέσι να πανηγυρίσει με τη φανέλα του στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του. «Είναι ανησυχητικά όλα αυτά», είπε και ο Μίκαελ Μπάλακ.

Αναξιοπρέπεια του Εμίρη και του Ινφαντίνο. Μέχρι το τέλος …