Skip to main content

Ένωση Μαρινών Ελλάδας: Με νέα σύνθεση το Δ.Σ.

Για 7η συνεχή φορά πρόεδρος ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Marinas, Σταύρος Κατσικάδης

Επανεξελέγη στη θέση του προέδρου της Ένωσης Μαρινών Ελλάδας ο Σταύρος Κατσικάδης. Κατά τις αρχαιρεσίες που έγιναν στην Ένωση χθες, αντιπρόεδρος εξελέγη ο Βασίλης Τεφάς, γ.γ. ο Κωνσταντίνος Ασβέστης, ταμίας ο Ιωάννης Κουτσοδόντης και μέλη του Δ.Σ. οι Αντώνης Δρόσος, Χριστόφορος Πριτσούλης και Παναγιώτης Παππάς.

Στη γενική συνέλευση της Ε.ΜΑ.Ε. έδωσε το παρών ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Μύρωνας Φλουρής, ο οποίος τόνισε την ανάγκη για στενή συνεργασία της Ένωσης Μαρινών Ελλάδας με το υπουργείο Τουρισμού σε δύο βασικούς τομείς: στη χάραξη μιας νέας στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης για τις μαρίνες και στην απλούστευση της νομοθετικής διαδικασίας για την αδειοδότηση των τουριστικών λιμένων.

Επίσης, ενημέρωσε τα μέλη της γενικής συνέλευσης ότι σύντομα θα ανακοινωθεί επίσημα η χρηματοδότηση από το RRF (Recovery and Resilience Facility – Μηχανισμός Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας), σύμφωνα με το οποίο για τους τουριστικούς λιμένες θα διατεθούν 139 εκ. με επιλέξιμες δαπάνες, που αφορούν κυρίως την πράσινη και ψηφιακή ανάπτυξη, καθώς και την προσβασιμότητα.

Ο επανεκλεγείς για 7η συνεχή φορά πρόεδρος της Ε.ΜΑ.Ε. και διευθύνων σύμβουλος της Lamda Marinas, Σταύρος Κατσικάδης, δήλωσε σχετικά: «Η νέα σύνθεση του Δ.Σ. της Ένωσης έχει κύριο στόχο να αναδείξει τον θεσμικό και συμβουλευτικό ρόλο της Ε.ΜΑ.Ε. Το όραμά μας είναι να  υπογραμμίσουμε τη συμβολή και την αξία των μαρινών στο ελληνικό επιχειρείν, καθώς και τη θέση που τους αρμόζει στη διεθνή τουριστική αγορά».