Skip to main content

Μ. Βαρβιτσιώτης στο NaftemporikiTV: Η πίεση που ασκήθηκε από την κυβέρνηση για τις τιμές των ακτοπλοϊκών απέφερε καρπούς

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στη Naftemporiki TV

Συνέντευξη στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή «Politics» με τον Φίλιππο Φιλιππακόπουλο, παραχώρησε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τοποθετήθηκε σχετικά με τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων τονίζοντας πως «Σχεδόν όλες οι εταιρείες ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση της κυβέρνησης. Κάποιες ξεπεράσαν ή ακουμπήσαν τον πήχη των  προσδοκιών που θέσαμε και κάποιες περάσανε κάτω από αυτόν. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι σήμερα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια που διατίθενται προς τον Έλληνα καταναλωτή είναι σημαντικά φθηνότερα απ’ ότι ήταν μία εβδομάδα πριν. Φαίνεται ότι η πίεση που ασκήθηκε έφερε καρπούς. Εμείς θα συνεχίσουμε να ασκούμε πιέσεις για να υπάρχουν καλύτερα πακέτα που να προσφέρονται προς την ελληνική οικογένεια».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα εισιτήρια αλλά και στο αν υπάρχει μέριμνα για όσους έχουν ήδη προμηθευτεί τα εισιτήριά τους ο κ. Βαρβιτσιώτης σχολίασε: «Οι εταιρείες υποστηρίζουν ότι μέχρι που ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια είχε πουληθεί περίπου το 25 – 30% των εισιτηρίων. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις περιμένουν μέχρι και την τελευταία στιγμή για να βγάλουν εισιτήριο. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν διαθέσιμα εισιτήρια για να εκμεταλλευτούν οι συμπολίτες μας τις προσφορές».