Ο επικεφαλής της ρωσικής κρατικής εταιρείας πυρηνικής ενέργειας Rosatom δήλωσε σήμερα, μία ημέρα αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την τελική φάση απομάκρυνσης του προσωπικού, ότι μόνο 20 άτομα του προσωπικού της παραμένουν στον πυρηνικό σταθμό του Μπουσέρ στο Ιράν.
Η Rosatom, η οποία κατασκευάζει δύο νέες μονάδες στην περιοχή, απομάκρυνε εκατοντάδες εργαζόμενους της από τότε που οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ άρχισαν τον πόλεμο κατά του Ιράν στις 28 Φεβρουαρίου.
Ο επικεφαλής της Rosatom Αλεξέι Λιχατσόφ είπε ότι η Rosatom «είναι όσο το δυνατόν έτοιμη» να ξαναρχίσει την κατασκευή της δεύτερης και τρίτης μονάδας όταν καταστεί εφικτό και αυτό παραμένει προτεραιότητά της.
Ο Λιχατσόφ είπε ότι η τελευταία ομάδα 108 εργαζόμενων που απομακρύνθηκε αναμένεται να περάσει από το Ιράν στην Αρμενία τη νύχτα της Τρίτης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












