Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης έχουν πλημμυρίσει τις τελευταίες 48 ώρες με ανώνυμες ενημερώσεις από διάφορους αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ σχετικά με πιθανές χερσαίες επιχειρήσεις εναντίον του Ιράν.
Το Πεντάγωνο, όμως, δεν λέει σχεδόν τίποτα επισήμως.
Στην πραγματικότητα, ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση μεταφέρει το μήνυμά της για τον πόλεμο φαίνεται να έχει αλλάξει σχολιάζει το BBC.
Κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο, ο Υπουργός Άμυνας Πιτ Χέγkσεθ πραγματοποίησε ενημερώσεις Τύπου κάθε δύο ημέρες, μαζί με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού Νταν Κέιν.
Aυτές ήταν -σε μεγάλο βαθμό- «σκηνοθετημένες» και με αυστηρά ελεγχόμενη πρόσβαση.
Για τους δε δημοσιογράφους ήταν τουλάχιστον μια ευκαιρία να θέσουν ορισμένα δύσκολα ερωτήματα προς την ηγεσία του αμερικανικού στρατού.
Σιγή
Αλλά τις τελευταίες 11 ημέρες καμία από αυτές τις ενημερώσεις δεν έχει δοθεί.
Και η αλήθεια είναι ότι οι ενημερώσεις του Πενταγώνου συνιστούσαν μια μικρή «ρήξη» προς τη γενική προσέγγιση της κυβέρνησης Τραμπ στις επικοινωνίες της στη 2η θητεία: Βλέπε η ανταλλαγή μηνυμάτων να κυριαρχείται από τον Λευκό Οίκο.
Και γενικότερα όμως , τους τελευταίους έξι μήνες, οι κυβερνητικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των Υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας, δεν έχουν πραγματοποιήσει σχεδόν καθόλου ενημερώσεις τύπου επίσημα. Ισως για να μην επισκιάσουν τις καθημερινές ενημερώσεις του Τύπου από τον ίδιο τον Τραμπ προέδρου ή τις ενημερώσεις της γραμματέως Τύπου του, Κάρολιν Λέβιτ.
Μείνετε συντονισμένοι στο liveblog της Ναυτεμπορικής
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












