Skip to main content

ΝΑΤΟ για Μέση Ανατολή: Η συμμαχία προσαρμόζει τις δυνάμεις της για να αμυνθεί έναντι «πιθανών απειλών»

U.S. Navy/Handout via REUTERS

Τι δήλωσε ο ανώτατος διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Ο ανώτατος διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη παρακολουθεί «στενά» τις εξελίξεις στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή και προσαρμόζει τις δυνάμεις του όπως απαιτείται για να αμυνθεί έναντι «πιθανών απειλών», αναφέρει η συμμαχία.

Ο διοικητής, στρατηγός των ΗΠΑ Άλεξους Γκρίνκιουιτς, «έχει και θα συνεχίσει να προσαρμόζει την πολύ ισχυρή θέση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ για να διασφαλίσει την ασφάλεια των 32 κρατών-μελών του και να υπερασπιστεί τη Συμμαχία από πιθανές απειλές», αναφέρει δήλωση του ΝΑΤΟ που δημοσιεύτηκε στο X.

Αναφέρεται ιδιαίτερα η απειλή «βαλλιστικών πυραύλων ή μη επανδρωμένων αεροσκαφών, που προέρχονται από αυτήν ή άλλες περιοχές».

Πηγή: AFP

Μείνετε συντονισμένοι για όλες τις εξελίξεις στο liveblog της Ναυτεμπορικής 

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.