Skip to main content

Κάγια Κάλας: Η υποχώρηση στις απαιτήσεις της Ρωσίας πριν από τις ειρηνευτικές συνομιλίες δεν είναι «καλή τακτική»

European Union

Η Κάλας τόνισε ότι η Ευρώπη και η Ουκρανία θα πρέπει να εμπλακούν σε οποιεσδήποτε ειρηνευτικές συνομιλίες

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Κάγια Κάλας, δήλωσε ότι δεν είναι «καλή τακτική» να ενδώσει κανείς στις απαιτήσεις της Ρωσίας πριν καν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για μια ειρηνευτική συμφωνία.

Η Κάγια Κάλλας, μιλώντας στις Βρυξέλλες, τόνισε ότι η Ευρώπη και η Ουκρανία θα πρέπει να εμπλακούν σε οποιεσδήποτε ειρηνευτικές συνομιλίες για να λειτουργήσει μια συμφωνία και ότι η Ουκρανία θα συνεχίσει να λαμβάνει την υποστήριξή τους ακόμα κι αν απορρίψει μια συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, αναφέρει το Reuters.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, η οποία είναι επίσης αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συνάντησε τον υπουργό Άμυνας της Ουκρανίας Ρουστέμ Ουμέροφ, ο οποίος, όπως είπε, τη διαβεβαίωσε ότι «οι Ουκρανοί στέκονται όρθιοι και δεν θα τα παρατήσουν».

«Η Ευρώπη θα παραμείνει σταθερή και αυτή και θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία στον αγώνα της», προσθέτει σε ανάρτησή της η Κάλας.

Πηγή: BBC 

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.