Skip to main content

Boeing 777-300: Πέμπτο περιστατικό μέσα σε μία εβδομάδα, αναγκαστική προσγείωση λόγω διαρροής καυσίμων

EPA/YOAN VALAT

Η United Airlines αναφέρει το πέμπτο περιστατικό, καθώς πτήση με προορισμό τις ΗΠΑ επέστρεψε Αυστραλία

Πληθαίνουν τα περιστατικά με τα Boeing 777-300, με το πέμπτο να προστίθεται μέσα σε μόλις μία εβδομάδα.

Αεροσκάφος της United Airlines υπέστη διαρροή καυσίμων στον αέρα και προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση τη Δευτέρα, δύο ώρες μετά απογείωσή του.

«Το αεροπλάνο χρειάστηκε να αλλάξει πορεία λόγω προβλήματος συντήρησης, ενώ οι 183 επιβάτες και το πλήρωμα που επέβαιναν στο αεροσκάφος, προσγειώθηκαν με ασφάλεια», αναφέρεται σε ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας.

Το περιστατικό είναι το πέμπτο που σημειώνεται μέσα σε μία, μόλις, εβδομάδα.

Στις 4 Μαρτίου, ένα Boeing 737 αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στο Τέξας μόλις λίγα λεπτά μετά την απογείωση, αφού τυλίχτηκε στις φλόγες ένας από τους κινητήρες του.

Ακολούθησε το περιστατικό στις 7 Μαρτίου, όπου αεροσκάφος της United Airlines προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες, όταν ρόδα του Boeing 777-20 έπεσε μετά την απογείωση.

Την επόμενη ημέρα, η πτήση 821 της United απογειώθηκε από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο με προορισμό την Πόλη του Μεξικού, αλλά προσγειώθηκε το Λος Άντζελες «λόγω προβλήματος με το υδραυλικό σύστημα του αεροσκάφους».

Τέλος, την ίδια ημέρα, μια πτήση της United Airlines βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης στο διηπειρωτικό αεροδρόμιο George Bush του Χιούστον, αναγκάζοντας τους επιβάτες να απομακρυνθούν.

Το Boeing 737 MAX 8, που έφτανε από το Μέμφις, «κύλησε στο γρασίδι κατά την έξοδό του στον τροχόδρομο γύρω στις 8 π.μ.», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Με πληροφορίες από ABC, New York Post