Skip to main content

Τουρκία: Καρέ καρέ η τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα

REUTERS/Cagla Gurdogan

Πώς έγινε η επίθεση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας.

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στην Άγκυρα κατέγραψαν οι κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης.

Στο βίντεο διακρίνονται οι δύο τρομοκράτες να αποβιβάζονται από αυτοκίνητο έξω από το κτίριο του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών. Το όχημα σταματάει στη μέση του δρόμου και κατεβαίνουν και οι δύο δράστες. Ο ένας τρέχει προς την πύλη του υπουργείου και ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά σημειώνεται η έκρηξη, ενώ ο δεύτερος πηγαίνει στο πίσω μέρος του οχήματος και φαίνεται να χρησιμοποιεί κάποιο όπλο.

Μετά την επίθεση, το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι οι τρομοκράτες πυροδότησαν εκρηκτικό μηχανισμό, τραυματίζοντας δύο αστυνομικούς, ενώ ο καμικάζι αυτοκτονίας και ακόμα ένας δράστης είναι επίσης νεκροί.

Όπως έγινε επίσης γνωστό, πυροτεχνουργοί που βρέθηκαν στο σημείο προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη δύο ύποπτων πακέτων που βρέθηκαν κοντά στην περιοχή.

Η επίθεση, η οποία ήταν η πρώτη στην Άγκυρα από το 2016, έλαβε χώρα στην καρδιά της τουρκικής πρωτεύουσας, κοντά στο κοινοβούλιο. Μέχρι στιγμής δεν έχει αποδοθεί σε κάποια συγκεκριμένη οργάνωση, ενώ απαγορεύθηκε η μετάδοση πληροφοριών για την επίθεση.

Σημειώνεται ότι το τουρκικό κοινοβούλιο θα ξεκινούσε αργότερα σήμερα τις συνεδριάσεις του για τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επρόκειτο να εκφωνήσει ομιλία.