Skip to main content

Τραμπ: Στις 4 Μαρτίου 2024 η δίκη του για την παρέμβαση στο αποτέλεσμα των εκλογών

REUTERS/Go Nakamura/File Photo

Ο ίδιος ο Τραμπ ήθελε να γίνει η δίκη μετά τις εκλογές του 2024.

Για τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024, ορίστηκε η ημερομηνία δίκης στην υπόθεση παρέμβασης του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του 2020.

Η δίκη δηλαδή θα γίνει 7 μήνες πριν τις εκλογές.

Η δικαστής Τάνια Τσάτκαν εξέδωσε αυτή την απόφαση αφού απέρριψε δύο διαφορετικά προγράμματα δίκης που πρότειναν οι δικηγόροι του Τραμπ και οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς του ειδικού εισαγγελέα Τζακ Σμιθ.

Ο Τραμπ δεν χρειάστηκε να εμφανιστεί στην ακρόαση, η οποία αφορούσε επίσης τις ομοσπονδιακές διαδικασίες για τον χειρισμό του «μικρού όγκου απόρρητων πληροφοριών» που η κυβέρνηση είπε ότι εντόπισε στην υπόθεση.

Ο πρώην πρόεδρος επιμένει ότι είναι αθώος για το κατηγορητήριο που τον κατηγορεί για παράνομη συνωμοσία για να ανατρέψει την ήττα του από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στις εκλογές του 2020.

Ο Τραμπ, αντιμετωπίζει τέσσερις διαφορετικές ποινικές υποθέσεις και προσπάθησε να μεταφέρει τις δίκες του μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου 2024. Αλλά οι δικαστές σε δύο από αυτές έχουν ήδη ορίσει ημερομηνίες δίκης που ξεκινούν το 2024.

Ο ειδικός εισαγγελέας Τζακ Σμιθ, ο οποίος ηγείται της δίωξης του Τραμπ στις δύο ομοσπονδιακές υποθέσεις του, πρότεινε να εκδικαστεί η υπόθεση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσινγκτον στις 2 Ιανουαρίου. Οι δικηγόροι του Τραμπ απάντησαν ότι η δίκη θα πρέπει να ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2026, υποστηρίζοντας ότι χρειάζονται σημαντικό χρονικό διάστημα για να περιηγηθείτε στις εκατομμύρια σελίδες πιθανών αποδεικτικών στοιχείων.

Ο Τραμπ έχει ήδη επικρίνει τον ειδικό εισαγγελέα ως «παράφρονα τρελό» επειδή ζήτησε μια ημερομηνία δίκης που πιθανότατα θα αλληλεπικαλύπτεται με τις συνεδριάσεις της Αϊόβα, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για τις 15 Ιανουαρίου.

Πηγή: CNBC

Διαβάστε ακόμη

WSJ: Ο κόσμος προετοιμάζεται για μία νέα θητεία Τραμπ στον Λευκό Οίκο: Τι περιμένουν, τι φοβούνται σύμμαχοι και αντίπαλοι