Skip to main content

Ουγγαρία: Πράσινο φως από το κοινοβούλιο για την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Alexandros Michailidis / SOOC

Για «αργότερα» η συζήτηση για τη Σουηδία

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Το ουγγρικό κοινοβούλιο επικύρωσε σήμερα την ένταξη -μόνο- της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, μετά από μήνες καθυστέρησης, φέρνοντας το Ελσίνκι ένα βήμα πιο κοντά στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο.

Το αίτημα της Φινλανδίας έγινε δεκτό με τη συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών (182 σε σύνολο 199) να ψηφίζει υπέρ. Αλλά, η περίπτωση της Σουηδίας «θα συζητηθεί αργότερα».

Η Φινλανδία και η Σουηδία ζήτησαν μαζί να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ωστόσο η διαδικασία, ιδίως για τη Σουηδία, παραμένει ακόμη σε εκκρεμότητα από τα κοινοβούλια της Τουρκίας και της Ουγγαρίας.

Για να ενταχθούν οι δύο χώρες η διαδικασία θα πρέπει να εγκριθεί προηγουμένως και από τις 30 χώρες μέλη του ΝΑΤΟ.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα

ΝΑΤΟ: Εξηγήσεις από την Ουγγαρία θα ζητήσει η Σουηδία, γιατί ενέκρινε πρώτα την είσοδο της Φινλανδίας

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.