Skip to main content

Ναυάγιο στην Ιταλία: Οι συγγενείς καλούνται να αναγνωρίσουν τα θύματα

REUTERS/Remo Casilli/File Photo

Η αστυνομία ζήτησε από ορισμένους από τους συγγενείς να αναγνωρίσουν επίσημα τις σορούς των αγαπημένων τους προσώπων.

Στη νότια πόλη Κροτόνε έφτασαν σήμερα Τρίτη οι συγγενείς των θυμάτων του ναυαγίου στα ανοικτά της Ιταλίας, προκειμένου να θρηνήσουν τους νεκρούς, που κείτονταν σε φέρετρα σε μια αθλητική αίθουσα, ενώ λουλούδια και κεριά κοσμούσαν τα μεταλλικά κιγκλιδώματα έξω από το κτίριο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Η αστυνομία ζήτησε από ορισμένους από τους συγγενείς να αναγνωρίσουν επίσημα τις σορούς των αγαπημένων τους προσώπων, καθώς οι έρευνες για τον εντοπισμό θυμάτων συνεχίζονταν γύρω από την κοντινή παραλία του Στεκάτο ντι Κούτρο, όπου το ξύλινο σκάφος βυθίστηκε νωρίς την Κυριακή.

REUTERS/Remo Casilli

«Η αστυνομία μας έδειξε τις φωτογραφίες και μας είπε: «Είναι η οικογένειά σας;», και θα πρέπει να δώσουμε μια απάντηση, ναι ή όχι», δήλωσε ο Άλαν, ένας άνδρας αφγανικής καταγωγής που είχε ταξιδέψει στο Κροτόνε από τη γερμανική πόλη Γκελζενκίρχεν. Η θεία του Άλαν βρέθηκε νεκρή, μαζί με τρία από τα παιδιά της. Ένα τέταρτο παιδί εξακολουθούσε να αγνοείται, ενώ ο σύζυγός της επέζησε από το περιστατικό. «Συνέβη, είδα τη θεία μου και τις δύο κόρες μου», είπε ο Άλαν, ξεσπώντας σε δάκρυα καθώς μιλούσε έξω από την αθλητική αίθουσα Palamilone.

Το ναυάγιο άφησε πίσω του τουλάχιστον 64 νεκρούς, ενώ 80 άνθρωποι έχουν επιζήσει, αλλά η αστυνομία πιστεύει ότι στο σκάφος, το οποίο είχε αποπλεύσει για την Ιταλία από την Τουρκία, μπορεί να επέβαιναν έως και 200 μετανάστες. Οι διασώστες δήλωσαν ότι οι περισσότεροι από τους μετανάστες προέρχονταν από το Αφγανιστάν, ενώ οι υπόλοιποι από χώρες όπως το Ιράν και η Συρία.

REUTERS/Giuseppe Pipita