Skip to main content

Πούτιν: Η Ρωσία πρέπει να λάβει υπ’ όψιν τις πυρηνικές δυνατότητες του ΝΑΤΟ

Sputnik/Mikhail Metzel/Pool via REUTERS

Η Δύση θέλει να εξολοθρεύσει τη Ρωσία, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος

Η Ρωσία δεν έχει άλλη επιλογή παρά το λάβει υπ’ όψιν τις πυρηνικές δυνατότητες του ΝΑΤΟ, καθώς η υπό αμερικανική ηγεσία συμμαχία επιζητά την ήττα της Ρωσίας, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Στις σημερινές συνθήκες, όταν όλες οι εξέχουσες χώρες του ΝΑΤΟ έχουν δηλώσει ότι ο βασικός τους στόχος είναι να μας προκαλέσουν στρατηγική ήττα, ούτως ώστε ο λαός μας να υποφέρει, όπως λένε, πώς μπορούμε να αγνοήσουμε τις πυρηνικές τους δυνατότητες υπό αυτές τις συνθήκες», ανέφερε ο Πούτιν μιλώντας στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό Rossiya1.

Ο Πούτιν κατηγόρησε τη Δύση ότι θέλει να εξολοθρεύσει τη Ρωσία. «Έχουν έναν στόχο: να διαλύσουν την πρώην Σοβιετική Ένωση και το θεμελιώδες τμήμα της – τη Ρωσική Ομοσπονδία» είπε, σύμφωνα με το TASS. Η Δύση, ανέφερε ακόμη ο Ρώσος πρόεδρος, είναι έμμεσος συνεργός στα «εγκλήματα» που διαπράττει η Ουκρανία.

Εξαπέλυσε επίσης πυρά κατά του ΝΑΤΟ, το οποίο κατηγόρησε ότι συμμετέχει στη σύγκρουση στην Ουκρανία προμηθεύοντας με όπλα τις δυνάμεις του Κιέβου: «Στέλνουν όπλα δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία. Αυτό συνιστά πραγματικά συμμετοχή. Αυτό σημαίνει ότι συμμετέχουν, αν και εμμέσως, στα εγκλήματα του καθεστώτος του Κιέβου».

Την περασμένη Τετάρτη ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε την ενίσχυση του ρωσικού πυρηνικού οπλοστασίου και την μαζική παραγωγή υπερηχητικών πυραύλων. Προανήγγειλε συγκεκριμένα ότι φέτος θα αναπτυχθούν τα πρώτα συστήματα εκτόξευσης διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων Sarmat, θα συνεχιστεί η μαζική παραγωγή υπερηχητικών πυραύλων αέρος-εδάφους Kinzhal και πως η Μόσχα θα ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή αντιπλοϊκών υπερηχητικών πυραύλων Zircon.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters