Skip to main content

Ερντογάν – Μπλίνκεν συναντήθηκαν στην Άγκυρα κεκλεισμένων των θυρών

REUTERS

Συνομιλίες στη μεγάλη αίθουσα του αεροδρομίου Εσένμπογκα στην Άγκυρα

Συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών είχαν νωρίτερα σήμερα Δευτέρα στην Άγκυρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν.

Οι Ερντογάν και Μπλίνκεν συναντήθηκαν κεκλεισμένων των θυρών στη μεγάλη αίθουσα του αεροδρομίου Εσένμπογκα στην Άγκυρα, σύμφωνα με την τουρκική προεδρία.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας και ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Άγκυρα, Τζέφρι Φλέικ.

Η συνάντηση των δύο ανδρών ήρθε λίγο μετά τη συνάντηση του Μπλίνκεν με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Όπως είπε ο κ. Τσαβούσογλου, η Τουρκία αναμένει την στήριξη του αμερικανικού Κογκρέσου ώστε να προχωρήσει μια σχεδιαζόμενη συμφωνία ύψους 20 δισ. δολαρίων για μαχητικά F-16.

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι, συζήτησε το θέμα των F-16 με τον Μπλίνκεν και πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα ήθελε η αμερικανική κυβέρνηση να στείλει επίσημη ενημέρωση στο Κογκρέσο σχετικά με το ζήτημα.

O Τσαβούσογλου άρχισε το παζάρι για τα F-16: Τι ζήτησε από τον Άντονι Μπλίνκεν

Υπογράμμισε δε ότι, δεν είναι δυνατό η Άγκυρα να αγοράσει μαχητικά αεροσκάφη F-16 με όρους και πρόσθεσε ότι πιστεύει πως το θέμα μπορεί να διευθετηθεί, αν η αμερικανική κυβέρνηση τηρήσει μια αποφασιστική στάση.

Παράλληλα ο Τούρκος υπουργός δήλωσε ότι δεν είναι ανάγκη να περιμένει κανείς μια καταστροφή και δύσκολες στιγμές προκειμένου να βελτιωθούν οι σχέσεις της χώρας με τις ΗΠΑ.

Ο Άντονι Μπλίνκεν, μεταβαίνει σήμερα στην Αθήνα, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

naftemporiki.gr