Skip to main content

Κίεβο: Καταρρίψαμε 47 από τους 55 ρωσικούς πυραύλους

REUTERS/Viacheslav Ratynskyi

20 κοντά στην πρωτεύουσα.

Τους 47 από τους 55 πυραύλους που εξαπέλυσε σήμερα η Ρωσία, στο τελευταίο κύμα επιθέσεων,  κατέρριψε αντιαεροπορική άμυνα της Ουκρανίας, σύμφωνα με το Κίεβο.

Ειδικότερα, ο αρχηγός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων Βαλέρι Ζαλούζνι αναφέρει σε ανάρτησή του στο Telegram, ότι η αντιαεροπορική άμυνα «κατέστρεψε 47 πυραύλους κρουζ, εκ των οποίων 20 κοντά στην πρωτεύουσα», Κίεβο. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Μόσχα χρησιμοποίησε τον υπερηχητικό πύραυλο Kh-47 Kinzhal, μεταξύ άλλων μοντέλων.

Οι Ρώσοι εξαπέλυσαν συνολικά 55 πυραύλους από αέρος και θαλάσσης, πρόσθεσε ο Ζαλούζνι σημειώνοντας ότι ο στόχος της ρωσικής πλευράς παραμένει ο ίδιος, «ψυχολογική πίεση στους Ουκρανούς και η καταστροφή κρίσιμων υποδομών».

Νωρίτερα σημειώθηκε μπαράζ ρωσικών επιθέσεων, με ένα άνθρωπο να χάνει την ζωή του στο Κίεβο. Από τις σημερινές επιθέσεις, υπέστησαν ζημιές ζωτικής σημασίας υποδομές, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα ρωσική πυραυλική επίθεση έρχεται μία μέρα μετά την ανακοίνωση από τις ΗΠΑ και τη Γερμανία για αποστολή προηγμένων αρμάτων μάχης στο Κίεβο. Από τον Οκτώβριο, ωστόσο, στοχοθετεί  κρίσιμες υποδομές της Ουκρανίας με επιδρομές με πυραύλους και drones, με αποτέλεσμα να προκαλούνται στη χώρα μεγάλες διακοπές στην ηλεκτροδότηση, την ύδρευση και τη θέρμανση.

naftemporiki.gr