Skip to main content

Μεξικό: Σύγκρουση δύο συρμών του μετρό με έναν νεκρό και 57 τραυματίες

REUTERS/Quetzalli Nicte-Ha

Ως μία από τις αιτίες του ατυχήματος εντοπίστηκαν ελλείψεις συντήρησης.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι 57 τραυματίστηκαν όταν συγκρούστηκαν δύο συρμοί του μετρό στην πρωτεύουσα του Μεξικού, μια μεγαλούπολη 20 εκατομμυρίων κατοίκων, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Το δυστύχημα σημειώθηκε την ώρα που οι συρμοί άρχιζαν να εκτελούν δρομολόγια, ανέφερε στο Twitter η δήμαρχος της πόλης, Κλαούντια Σέινμπαουμ.

Το άτομο που σκοτώθηκε ήταν μια νεαρή γυναίκα, ενώ οι 22 τραυματίες δεν φαίνεται να βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, δήλωσε ο επικεφαλής ασφαλείας της πόλης Όμαρ Γκαρσία στα τοπικά μέσα ενημέρωσης Grupo Milenio. Τέσσερις άλλοι που είχαν παγιδευτεί σε ένα βαγόνι της γραμμής 3 διασώθηκαν και είναι καλά στην υγεία τους, πρόσθεσε.

Ως μία από τις αιτίες του ατυχήματος εντοπίστηκαν ελλείψεις συντήρησης.

Το μετρό του Μεξικού δέχεται συχνά επικρίσεις κυρίως λόγω της ανεπαρκούς συντήρησης των εγκαταστάσεών του. Τον Μάιο του 2021, από την κατάρρευση μιας γέφυρας τη στιγμή που περνούσε ένας συρμός σκοτώθηκαν 26 άνθρωποι και τουλάχιστον 100 τραυματίστηκαν.

Το μετρό λειτουργεί από το 1969, έχει 12 γραμμές, 195 σταθμούς και ένα δίκτυο γραμμών μήκους 226 χιλιομέτρων. Το 2021 μετέφερε 837 εκατομμύρια επιβάτες.

Πηγή: ΑΜΠΕ, AFP