Skip to main content

Βρετανία: Σκύλος έβαλε φωτιά σε σπίτι με …πιστολάκι μαλλιών

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Η ιδιοκτήτρια του σπιτιού ήταν έξω και επέστρεψε για να βρει το σπίτι της γεμάτο καπνό.

Ένας σκύλος προκάλεσε φωτιά σε σπίτι στο Έσεξ την παραμονή των Χριστουγέννων, αφού άναψε…κατά λάθος ένα πιστολάκι μαλλιών.

Η Πυροσβεστική υπηρεσία ανέφερε ότι τα πληρώματα κλήθηκαν στο Χόκλεϊ του Έσεξ, μετά από αναφορές για ένα σπίτι γεμάτο καπνό, ενώ εργάστηκαν γρήγορα για να σβήσουν τη φωτιά, αφού την εντόπισαν στο υπνοδωμάτιο.

Ο σκύλος περίμενε στην μπροστινή πόρτα όταν επέστρεψε η ιδιοκτήτρια του σπιτιού και οι δύο έλαβαν θεραπεία για εισπνοή καπνού, σύμφωνα με την υπηρεσία.

«Η ιδιοκτήτρια του σπιτιού ήταν έξω και επέστρεψε για να βρει το σπίτι της γεμάτο καπνό. Πιστεύουμε ότι η φωτιά ξεκίνησε επειδή ένας στεγνωτήρας μαλλιών έμεινε στην πρίζα πάνω στο κρεβάτι. Ο σκύλος μπορεί να πήδηξε στο κρεβάτι και να άναψε τον στεγνωτήρα μαλλιών, προκαλώντας τελικά τη φωτιά στο κρεβάτι και το στρώμα», ανέφερε ο αξιωματικός υπηρεσίας.

Συμβούλεψε δε τους πολίτες ότι «Μόλις τελειώσετε με οποιεσδήποτε ηλεκτρικές συσκευές, όπως στεγνωτήρες μαλλιών και ισιωτικά, αφιερώστε λίγο χρόνο για να τις αποσυνδέσετε από την πρίζα».