Skip to main content

Πούτιν σε μητέρες Ρώσων στρατιωτών: «Συμμερίζομαι τον πόνο σας»

Sputnik/Alexander Shcherbak/Pool via REUTERS

«Καταλαβαίνω ότι τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την απώλεια ενός γιου, ειδικά για μία μητέρα» ανέφερε ο πρόεδρος της Ρωσίας

Με μητέρες Ρώσων στρατιωτών που πολεμούν στην Ουκρανία συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, διαβεβαιώνοντάς ότι «συμμερίζεται» τον πόνο όσων έχασαν τους γιους τους.

«Τόσο εγώ προσωπικά όσο και ολόκληρη η ηγεσία της χώρας συμμεριζόμαστε τον πόνο σας», δήλωσε ο Πούτιν. «Καταλαβαίνω ότι τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την απώλεια ενός γιου, ειδικά για μία μητέρα» ανέφερε, αναστενάζοντας και σταματώντας κάθε τόσο για να καθαρίσει τον λαιμό του. «Συμμεριζόμαστε αυτόν τον πόνο» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τις ΗΠΑ δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους και έχουν τραυματιστεί και από τις δύο πλευρές στον πόλεμο που έχει πυροδοτήσει τη σφοδρότερη σύγκρουση μεταξύ Μόσχας και Δύσης από την κρίση των πυραύλων της Κούβας το 1962.

Εκατοντάδες χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες έχουν σταλεί στο μέτωπο μεταξύ αυτών και πάνω από 300.000 έφεδροι που κλήθηκαν στο πλαίσιο της μερικής επιστράτευσης που κήρυξε ο Πούτιν τον περασμένο Σεπτέμβριο. Στην τελευταία επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τις απώλειες στις τάξεις του ρωσικού στρατού στις 21 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Άμυνας της χώρας Σεργκέι Σόιγκου ανέφερε ότι 5.937 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στον πόλεμο. Ωστόσο ο αριθμός αυτός είναι πολύ χαμηλότερος από τις περισσότερες διεθνείς εκτιμήσεις.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters