Skip to main content

Το Ανόβερο καταφεύγει στη λύση του… κρύου ντους

Καθώς η Γερμανία βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μειωμένη παροχή φυσικού αερίου από τη Ρωσία ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία, μια πόλη σταματάει την παροχή ζεστού νερού στα δημόσια κτίριά της για εξοικονόμηση ενέργειας.

Ο λόγος για το Ανόβερο που έγινε η πρώτη μεγάλη πόλη που έκλεισε τη θέρμανση, καλώντας σε κρύα ντους. Έτσι οι πολίτες στις πισίνες, τις αθλητικές αίθουσες και τα γυμναστήρια της γερμανικής πόλης θα πρέπει να κάνουν μπάνιο με κρύο νερό. Παράλληλα, δεν θα υπάρχει πλέον ζεστό νερό για το πλύσιμο των χεριών στις τουαλέτες οποιουδήποτε από τα δημόσια κτίρια της πόλης. Από τις περικοπές δεν ξέφυγαν επίσης τα σιντριβάνια και ο νυχτερινός φωτισμός στα μεγάλα δημόσια κτίρια.

Οι κανόνες θα ισχύουν και για τη θέρμανση. Τα δημόσια κτίρια θα κλείνουν τη θέρμανση από τον Απρίλιο ως το τέλος Σεπτεμβρίου και, τον υπόλοιπο χρόνο, θα λειτουργούν με τον θερμοστάτη στους 20 βαθμούς, με κάποιες εξαιρέσεις.  Η πόλη απαγορεύει επίσης φορητά κλιματιστικά, θερμάστρες και καλοριφέρ.

Οι κανόες είναι σύμφωνοι με τις ανακοινώσεις από το Βερολίνο την περασμένη εβδομάδα, καθώς η Γερμανία αγωνίζεται να συγκεντρώσει τα αποθέματά της ενόψει του χειμώνα. Άλλες πόλεις – όπως το Άουγκσμπουργκ στη Βαυαρία – έχουν ήδη ανακοινώσει τα δικά τους μέτρα, όπως το κλείσιμο των δημόσιων σιντριβανιών.

naftemporiki.gr