Skip to main content

«Μακρόν δολοφόνε»: Αντιδράσεις στη Γαλλία για τα συνθήματα σε συγκέντρωση του Ζεμούρ

Πολωμένο πολιτικό κλίμα καλλιεργείται στη Γαλλία σχεδόν δύο εβδομάδες πριν τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών. Στην κυριακάτικη συγκέντρωση του ακροδεξιού Ερίκ Ζεμούρ στο Τροκαντερό στο Παρίσι, οι οπαδοί του φώναζαν συνθήματα χαρακτηρίζοντας τον Εμανουέλ Μακρόν «δολοφόνο».

Ο τρόπος που μάλλον -δεν- αντέδρασε ο Ερίκ Ζεμούρ εξόργισε τους πολιτικούς του αντιπάλους. Ο Ζεμούρ διέκοψε την ομιλία του χωρίς ωστόσο να παρέμβει.

«Ο Έρικ Ζέμουρ αφήνει ένα πλήθος να φωνάζει «Μακρόν δολοφόνε». Πολεμώ σθεναρά τον απερχόμενο πρόεδρο, αλλά το να αφήνεις έναν αντίπαλο να αντιμετωπίζεται ως δολοφόνος είναι επικίνδυνο για τη Δημοκρατία», έγραψε η υποψήφια των Ρεπουμπλικανών, Βαλερί Πεκρές, στο twitter.

Οι πρώτοι ψηφοφόροι, οι απογοητευμένοι υποστηρικτές της Εθνικής Συσπείρωσης και οι πρώην συντηρητικοί ήταν μεταξύ των δεκάδων χιλιάδων που συγκεντρώθηκαν στο Παρίσι την Κυριακή για να δείξουν την υποστήριξή τους στον Έρικ Ζεμούρ.

Με τις δημοσκοπήσεις να υποδηλώνουν αντιπαράθεση στον δεύτερο γύρο μεταξύ της ακροδεξιάς ηγέτιδας Μαρίν Λεπέν και του εν ενεργεία προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στις προεδρικές εκλογές του Απριλίου, ο Ζεμούρ προσπάθησε να ενεργοποιήσει εκ νέου τους ψηφοφόρους του σε μια μεγάλη συγκέντρωση στο Παρίσι.

«Είμαστε οι πιο αποφασισμένοι στη Γαλλία. Είμαστε οι πιο δυνατοί στο διαδίκτυο. Είμαστε οι πιο αφοσιωμένοι στις πολιτικές συγκεντρώσεις. Τώρα που ανεβαίνουμε, ποιος μπορεί να μας σταματήσει;», ρώτησε το πλήθος που ζητωκραύγαζε σε μια κομψή συγκέντρωση με μεγάλες οθόνες, μουσική και συναισθηματικές μαρτυρίες.

«Κάναμε μέσα σε τρεις μήνες ό,τι άλλοι πολιτικοί δεν μπόρεσαν να κάνουν εδώ και 15 χρόνια. Μας απομένουν 14 ημέρες για να κάνουμε αυτό που κανένας άλλος δεν κατάφερε να κάνει», είπε στους υποστηρικτές που φώναζαν «είμαστε εμείς, είμαστε εμείς, είμαστε εμείς».

Ο Ζεμούρ, ο οποίος κάνει εκστρατεία με υποσχέσεις για μια σκληρή προσέγγιση για τη μετανάστευση, το Ισλάμ και την ασφάλεια, υποστήριξε ότι η ψήφος του ήταν «κρίσιμης σημασίας» για να σωθεί η Γαλλία, σε αντίθεση με μια χαμένη ψήφο υπέρ της Λεπέν.

naftemporiki.gr

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr