Skip to main content

Φίτσο για μεταναστευτικό: Η υπομονή μας εξαντλείται

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Η υπομονής της Ευρώπης, σε ό,τι αφορά την προσφυγική – μεταναστευτική κρίση, έχει αρχίσει εξαντλείται, δήλωσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, στον απόηχο της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά στο δυτικό τμήμα του Βερολίνου, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό δεκάδων άλλων.

«Τα γεγονότα είναι απλά: ένας μετανάστης που έφθασε στη Γερμανία και έλαβε καθεστώς πρόσφυγα (…) ανακρίνεται τώρα και είναι ύποπτος για αυτή την ειδεχθή εγκληματική ενέργεια», είπε ο Φίτσο σε μια συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι το ποτήρι της υπομονής (μας) έχει αρχίσει να ξεχειλίζει και η κοινή γνώμη στην Ευρώπη θα περιμένει και σωστά πολύ πιο αυστηρά μέτρα» για την καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης.

Οι δηλώσεις του Φίτσο έγιναν πριν οι γερμανικές αρχές γνωστοποιήσουν πως o Πακιστανός που είχε συλληφθεί στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση αφέθηκε ελεύθερος ελλείψει στοιχείων και προτού αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.