Skip to main content

Ουκρανία: «Άρματα μάχης και στοιχεία πυροβολικού από τη Ρωσία στους αποσχιστές»

Καταγγελία ότι 32 άρματα μάχης, 16 στοιχεία πυροβολικού, τύπου Howitzer, καθώς και 30 φορτηγά με πυρομαχικά και μαχητές πέρασαν την Πέμπτη από τη Ρωσία στην ανατολική Ουκρανία, στις περιοχές τις οποίες ελέγχουν οι φιλορώσοι αποσχιστές, έκανε εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού.

Η Ρωσία αρνείται ότι έχει άμεση εμπλοκή στην εσωτερική διαμάχη στην Ουκρανία, ωστόσο θεωρείται κοινό μυστικό ότι εφοδιάζει τους αντάρτες με εξοπλισμό, ενώ τους ενισχύει κατά καιρούς και με Ρώσους μαχητές.

«Τριάντα δύο άρματα μάχης, 16 πυροβόλα Χόβιτσερ και 30 στρατιωτικά φορτηγά τύπου Καμάζ με στρατεύματα εισήλθαν στην Ουκρανία από τη Ρωσία» και κατευθύνονταν στην πόλη Κράσνι Λουτς στην περιοχή του Λουχάνσκ.

Μία ακόμη φάλαγγα φορτηγών που μεταφέρουν τρεις σταθμούς ραδιοεπικοινωνίας διέσχισαν στα σύνορα και πέρασαν το φυλάκιο Ιζβαρίνο, το οποίο ελέγχουν οι αποσχιστές, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

«Συνεχίζεται η ανάπτυξη του στρατιωτικού εξοπλισμού και των Ρώσων μισθοφόρων στις γραμμές του μετώπου», δήλωσε ο Αντρίι Λισένκο σε ενημέρωση του Τύπου η οποία μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

«Χάσαμε πέντε στρατιώτες και 16 άλλοι τραυματίστηκαν το τελευταίο 24ωρο», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Νωρίτερα η δημαρχία του Ντονέτσκ ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο 15 πολίτες τραυματίστηκαν από θραύσματα οβίδων κατά τις μάχες που μαίνονταν την Πέμπτη στην περιοχή, ενώ οι συνοικίες της Κιέφσκι και Κουιμπιτσέφσκι αποτέλεσαν στόχο πυρών πυροβολικού.

Οι συνοικίες αυτές βρίσκονται κοντά στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, ένα από τα θερμότερα σημεία της σύγκρουσης μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων και των φιλορώσων ανταρτών.

Οι ουκρανικές αρχές είχαν ανακοινώσει παράλληλα ότι επτά αλεξιπτωτιστές τραυματίστηκαν από έκρηξη νάρκης κοντά σε χωριό στο βορειοδυτικό Λουχάνσκ.