Skip to main content

Λαγκάρντ για εμπορικό πόλεμο: Η ΕΚΤ είναι έτοιμη να παρέμβει αν απειληθεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα

EPA/RADEK PIETRUSZKA POLAND OUT

Την ετοιμότητα της ΕΚΤ να προστατεύσει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην ευρωζώνη υπογράμμισε η Κριστίν Λαγκάρντ

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι «έτοιμη να παρέμβει» αν υπάρξει κίνδυνος για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην ευρωζώνη, δήλωσε την Παρασκευή η πρόεδρος Κριστίν Λαγκάρντ και ενώ οι αγορές έχουν ισχυρές διακυμάνσεις λόγω των εξελίξεων στο μέτωπο των δασμών.

Η ΕΚΤ «παρακολουθεί την κατάσταση και είναι πάντα έτοιμη να παρέμβει» χρησιμοποιώντας «τα μέσα που έχει στη διάθεσή της», δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ στη Βαρσοβία στο περιθώριο μιας άτυπης συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Υπενθυμίζεται ότι η επόμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ είναι στις 17 Απριλίου (Μ. Πέμπτη), όπου αναμένεται νέα μείωση των επιτοκίων.

Διαβάστε ακόμη

Σε ελεύθερη πτώση το δολάριο: Πάμε σε δομική μετατόπιση;

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.