Skip to main content

HSBC: Άνω των προσδοκιών τα κέρδη α’ τριμήνου – Αποχωρεί αιφινιδιαστικά ο Noel Quinn

Στα 10,84 δισ. δολάρια τα κέρδη

Η HSBC ξεπέρασε τις προσδοκίες της αγοράς στα αποτελέσματα α’ τριμήνου και ανακοίνωσε την αιφνιδιαστική αποχώρηση του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου Noel Quinn.

«Μετά από μια έντονη πενταετία, είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή για μένα να βρω μια καλύτερη ισορροπία μεταξύ της προσωπικής και της επαγγελματικής μου ζωής. Σκοπεύω να ακολουθήσω μια καριέρα χαρτοφυλακίου στο μέλλον», σημείωσε ο ίδιος.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο θα ήθελε να αποτίσει φόρο τιμής στην ηγεσία της τράπεζας από τον Noel. Ο Noel είχε μια μακρά και ξεχωριστή καριέρα 37 ετών στην Τράπεζα και είμαστε πολύ ευγνώμονες για τη σημαντική συνεισφορά του στον Όμιλο εδώ και πολλά χρόνια», δήλωσε ο Πρόεδρος του Ομίλου, Mark Tucker.

«Κατά τη διάρκεια της θητείας του, η HSBC σημείωσε κέρδη ρεκόρ και τις ισχυρότερες αποδόσεις σε πάνω από μια δεκαετία», δήλωσε η Aileen Taylor, γραμματέας της εταιρείας του ομίλου και διευθύνουσα σύμβουλος διακυβέρνησης στην HSBC.

Ο Quinn θα παραμείνει Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου καθώς η τράπεζα ξεκινά τη διαδικασία διαδοχής. Η HSBC δήλωσε ότι συμφώνησε να παραμείνει διαθέσιμος μέχρι το τέλος της 12μηνης περιόδου προειδοποίησής του -η οποία λήγει στις 30 Απριλίου 2025- για να προχωρήσει στη μετάβαση.

Τα έσοδα ανήλθαν σε 20,8 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 3% σε σχέση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο και σε σύγκριση με τη μέση πρόβλεψη της LSEG για περίπου 16,94 δισ. δολάρια.

Τα κέρδη προ φόρων την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου ανήλθαν σε 12,65 δισ. δολάρια, μειωμένα κατά 2% περίπου σε σχέση με το ίδιο διάστημα το 2023, όταν τα κέρδη προ φόρων είχαν ανέλθει σε 12,89 δισ. δολάρια. Παρ’ όλα αυτά, το ποσό αυτό ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών που συγκέντρωσε η τράπεζα για τις προβλέψεις των 12,61 δισ. δολαρίων.

Τα κέρδη μετά από φόρους μειώθηκαν στα 10,84 δισ. δολάρια – χαμηλότερα από τα 11,03 δισ. δολάρια που είχαν σημειωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Η HSBC, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης με βάση το ενεργητικό της, ενέκρινε ένα πρώτο ενδιάμεσο μέρισμα 10 σεντς ανά μετοχή, καθώς και ένα ειδικό μέρισμα 21 σεντς ανά μετοχή, μετά την ολοκλήρωση της πώλησης των τραπεζικών δραστηριοτήτων της στον Καναδά.