Skip to main content

Wall Street: Απώλειες με το βλέμμα στην Fed

REUTERS/Brendan McDermid

Οι επενδυτές σταθμίζουν  εάν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θα μπορούσε να σταματήσει τις αυξήσεις των επιτοκίων στην προσεχή συνεδρίασή της.

Με απώλειες έκλεισε  η Wall Street , καθώς οι επενδυτές σταθμίζουν  εάν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θα μπορούσε να σταματήσει τις αυξήσεις των επιτοκίων στην προσεχή συνεδρίασή της, ενώ η Apple, που παρουσίασε σήμερα ένα headset επαυξημένης πραγματικότητας με την ονομασία Vision Pro έφτασε για λίγο σε υψηλό  πριν χάσει έδαφος.

Συγκεκριμένα, η μετοχή αυξήθηκε έως και 2,2%, για να πέσει στο  0,8%.

Ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε απώλειες 0,59% στις 33.562 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,20% στις 4.273 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,09% στις 13.229 μονάδες.

Ο S&P 500 έκλεισε την Παρασκευή στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων εννέα και πλέον μηνών, αφότου έκθεση κατέγραψε ότι η αύξηση των μισθών μετριάστηκε τον Μάιο.

Μετά από μια περίοδο κερδών ισχυρότερη της αναμενόμενης και τις προσδοκίες ότι η Fed θα μπορούσε να διακόψει τον επιθετικό κύκλο σύσφιξης της νομισματικής της πολιτικής, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο σχεδόν 20% από το χαμηλό κλείσιμο του Οκτωβρίου, ενισχυμένος από τα κέρδη των βαρέων μετοχών τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των Apple, Nvidia και Microsoft Corp (MSFT.O).

Eρευνα από το Institute for Supply Management έδειξε ότι ο τομέας των υπηρεσιών των ΗΠΑ αναπτύχθηκε ελάχιστα τον Μάιο, καθώς οι νέες παραγγελίες επιβραδύνθηκαν, ενίσχυσε τις προσδοκίες ότι η Fed θα μπορούσε να διακόψει τις αυξήσεις των επιτοκίων της

Οι traders προβλέπουν σχεδόν κατά 80% την πιθανότητα  η Fed να συγκρατήσει τα επιτόκια στη συνεδρίαση της 13ης και 14ης Ιουνίου, σύμφωνα με το  FedWatch της CME Group, αν και αναμένουν νέα αύξηση τον Ιούλιο.