Την Τρίτη θα σταλεί η λίστα των μεταρρυθμίσεων

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η τηλεδιάσκεψη
Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015 19:49
UPD:21:09
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ολόκληρος ο πρώτος πυλώνας της Θεσσαλονίκης, που αφορά το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, περιλαμβάνεται στη λίστα που θα αποστείλει η κυβέρνηση το πρωί της Τρίτης στους εταίρους, σύμφωνα με κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου.

Περιλαμβάνεται επίσης μεγάλο μέρος του δεύτερου πυλώνα, που αφορά την άρση της καταστολής της πραγματικής οικονομίας με άμεση προτεραιότητα στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, των κόκκινων δανείων καθώς και το σταμάτημα πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ανέφεραν οι κυβερνητικές πηγές, διευκρινίζοντας πως η διαρροή μέρους του κειμένου που θα αποσταλεί αύριο είναι αποσπασματική και λανθασμένη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στη λίστα υπάρχουν ακόμη όλες οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης του τέταρτου πυλώνα της Θεσσαλονίκης, όπως δίκαιο φορολογικό σύστημα, καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, καταπολέμηση της διαπλοκής και της διαφθοράς, πάταξη λαθρεμπορίου (ιδιαίτερα σε καύσιμα και καπνό) και ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα – μείωση της γραφειοκρατίας.

Οι κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου διευκρίνιζαν πως δεν  γίνεται αναφορά στην περίφημη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, αλλά στη συμφωνία Γκουρία – Τσίπρα για τις αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Επίσης, δεν γίνεται αναφορά  σε επαναπρόσληψη απολυμένων στο Δημόσιο, διότι όπως ο αρμόδιος υπουργός έχει δηλώσει, αυτό θα ενταχθεί στις ήδη προγραμματισμένες προσλήψεις που προβλέπονται από τον προϋπολογισμό.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η λίστα των μεταρρυθμίσεων θα σταλεί αύριο το πρωί στους υπουργούς Οικονομικών του Eurogroup, ενώ το απόγευμα θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη.

Στις 12:00 θα υπάρξει συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου, ενώ εντός της ημέρας θα συγκληθεί η Πολιτική Γραμματεία και η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Μέσα στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα γίνει προσπάθεια να υπάρξει σύγκληση και της Κεντρικής Επιτροπής, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα