Ολοκληρώθηκε η απορρόφηση της Λαϊκής από την Τράπεζα Κύπρου

Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014 11:07
UPD:11:11
EPA/KATIA CHRISTODOULOU

Η Λαϊκή Τράπεζα αποτελεί παρελθόν και τυπικά από σήμερα, καθώς ολοκληρώθηκε η μεταφορά των λογαριασμών των πρώην πελατών της στην Τράπεζα Κύπρου.

Ο διευθυντής διεύθυνσης λιανικής τραπεζικής και μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Τράπεζας Κύπρου, Χάρης Πουαγκαρέ, δήλωσε ότι η μεταφορά 1,1 εκατ. λογαριασμών στο ηλεκτρονικό σύστημα της τράπεζας έγινε χωρίς προβλήματα και η ενοποίηση επιτεύχθηκε νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Όπως είπε, από σήμερα δεν υπάρχει διαχωρισμός στα ταμεία για εξυπηρέτηση των πελατών, ενώ ενιαίες είναι και οι μηχανές αυτόματης ανάληψης χρημάτων (ΑΤΜ). Οι πελάτες της πρώην Λαϊκής μπορούν επίσης να κάνουν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές τους μέσω του συστήματος της Τράπεζας Κύπρου.

Η Λαϊκή έκλεισε τον Μάρτιο του 2013 - στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης από την Ε.Ε. και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο - και απορροφήθηκε από την Τράπεζα Κύπρου. Οι πρώην πιστωτές της Λαϊκής κατέχουν το 18% της Τράπεζας Κύπρου, το οποίο διαχειρίζεται διαχειριστής που ορίστηκε από την Κεντρική Τράπεζα.

Πηγή: ΑΜΠΕΠροτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα