Πιέσεις Σόιμπλε στη Ρώμη για μεταρρυθμίσεις

Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2011 21:54

Η Ευρώπη έχει μπροστά της μακρύ δρόμο για να επιλύσει την κρίση, τονίζει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και σημειώνει παράλληλα ότι βασική παράμετρος είναι να εφαρμόσει η Ιταλία τις μεταρρυθμίσεις, τις οποίες έχει υποσχεθεί.

Σε συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί την Δευτέρα στο περιοδικό Der Spiegel ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες έκαναν ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στη σύνοδο κορυφής της περασμένης Τετάρτης, ωστόσο συμπλήρωσε ότι αυτή δεν ήταν η τελευταία φορά που συναντήθηκαν για το συγκεκριμένο θέμα.

«Έχουμε ακόμη μακρύ δρόμο μέχρι να λύσουμε όλα τα προβλήματα. Αλλά η πιθανότητα να επιτύχουμε έχει αυξηθεί από την περασμένη εβδομάδα», συμπληρώνει.

Ερωτηθείς αν το EFSF αρκεί για μια ενδεχόμενη διάσωση της Ιταλίας, ο Σόιμπλε υπογραμμίζει ότι η Ιταλία πρέπει απλώς να κάνει τη δουλειά της και να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις για να μειώσει το έλλειμμα και να προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη.

«Η Ιταλία έχει δηλώσει ότι είναι ανοιχτή σε μεταρρυθμίσεις. Τώρα πρέπει να τις εφαρμόσει. Η Ευρώπη λειτουργεί με πράξεις και όχι με τον έναν να καθησυχάζει τον άλλο ότι είναι καλός άνθρωπος», επισημαίνει ο ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας, συμπληρώνοντας ότι αν η Ρώμη δεν κάνει αυτά που πρέπει οι χρηματαγορές θα αντιδράσουν αναλόγως.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα