ΠΟΜΙΔΑ: Παράλογος και καταστρεπτικός ο ΦΜΑΠ

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010 11:09

Για «εξοντωτικό ετήσιο φόρο ακίνητης περιουσίας […] που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε αφανισμός τη μικρομεσαία ακίνητη περιουσία», κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) με αφορμή τις χθεσινές ανακοινώσεις του ΥΠΟΙΚ για το νέο φορολογικό σύστημα.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΜΙΔΑ αναφέρει: «Εξοντωτικό ετήσιο φόρο ακίνητης περιουσίας, με το πιο εφιαλτικό σενάριο φορολόγησης που αρχίζει από τις 400.000 ευρώ και με συντελεστή που φθάνει το 1% ετησίως από τις 800.000 ευρώ, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων μέτρων ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου».

«Ενώ ελπίζαμε ότι η οικονομική πολιτική θα δίνει όραμα και προοπτικές σε όλους, με οδύνη διαπιστώνουμε ότι η επιβολή για τέταρτη φορά του ΦΜΑΠ, με δημευτικούς αυτή τη φορά συντελεστές και προσχηματικό αφορολόγητο, που ανακοινώθηκε, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε αφανισμό την μικρομεσαία ακίνητη περιουσία, και κατεδαφίζει κάθε ελπίδα ανάκαμψης της οικοδομής και κατ΄επέκταση της οικονομίας μας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Στράτος Παραδιάς.

Εκτίμησε ακόμα ότι «ο παράλογος και καταστρεπτικός αυτός φόρος, ο οποίος απειλεί με πλήρη απαξίωση το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο του ελληνικού λαού, την ακίνητη ιδιοκτησία του, θα καταρρεύσει συντομότερα από τις τρεις προηγούμενες φορές»

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα