Λαγκάρντ: Το ευρώ δεν βρίσκεται σε καμία περίπτωση σε κίνδυνο

Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010 10:41
UPD:10:42

«Δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση ότι το ευρώ βρίσκεται σε κίνδυνο. Το ευρώ είναι ένα νόμισμα σταθερό, αξιόπιστο, που διασφάλισε τη σταθερότητα της ευρωζώνης επί δέκα χρόνια», τόνισε η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών.

Την πεποίθηση ότι «σε καμία περίπτωση δεν βρίσκεται σε κίνδυνο το ευρώ», διατύπωσε η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ, μία ημέρα μετά τις αμφιβολίες που εξέφρασε η Αγκελα Μέρκελ για τη σταθερότητα του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1818308 .

«Δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση ότι το ευρώ βρίσκεται σε κίνδυνο. Το ευρώ είναι ένα νόμισμα σταθερό, αξιόπιστο, που διασφάλισε τη σταθερότητα της ευρωζώνης επί δέκα χρόνια», τόνισε η Λαγκάρντ μιλώντας στο ρ/σ RTL.

Παράλληλα, η Γαλλίδα ΥΠΟΙΚ έσπευσε να διαψεύσει τις φήμες που θέλουν το Παρίσι και το Βερολίνο να αποστασιοποιούνται, μετά την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να απαγορεύσει τις ακάλυπτες ανοικτές πωλήσεις μετοχών, γεγονός που οδήγησε σε πτώση του ευρωπαϊκού νομίσματος.

Τόνισε πάντως πως η απαγόρευση αυτή αποτελεί απόφαση, η οποία είναι συζητήσιμη ως προς τη διαδικασία, διότι, όπως είπε, δεν υπήρξαν προηγούμενες συνομιλίες με τους ευρωπαίους εταίρους της Γερμανίας.

Η Κριστίν Λαγκάρντ εξέφρασε από χθες τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι «δεν ζητήθηκε η γνώμη των ενδιαφερομένων».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό ΠρακτορείοΠροτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα