Κλειστά τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή

Συμβούλιο της Επικρατείας
Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010 13:36
UPD:16:41

Κλειστά θα παραμείνουν οριστικά τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου με προσωρινή διαταγή του προέδρου του Δ΄τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Σωτήρη Ρίζου.

A- A A+

Κλειστά θα παραμείνουν οριστικά τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου με προσωρινή διαταγή του προέδρου του Δ΄τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Σωτήρη Ρίζου.

Ο κ. Ρίζος έκανε δεκτό το αίτημα της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, οι οποίοι ζητούσαν να ανασταλεί η απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθηνών, με την οποία αποφασίστηκε η κατ' εξαίρεση λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων στις 12 Δεκεμβρίου 2010.

Υπενθυμίζεται ότι μετά και την αναβολή των εκδηλώσεων στην Πανεπιστημίου τη συγκεκριμένη Κυριακή, και ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών θα συνεδρίαζε προκειμένου να επανεξετάσει το επίμαχο αίτημα http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1908614 .

«Νίκη των εργαζομένων»

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, που έκανε λόγο για νίκη των εργαζομένων στο εμπόριο, προσθέτοντας πως «οι αγώνες έχουν αποτέλεσμα και ότι η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας».

Με αφορμή την απόφαση, η ΕΣΕΕ θεωρεί ότι ο εμπορικός κόσμος της χώρας οφείλει να είναι ενωμένος και ότι οποιεσδήποτε πρωτοβουλίες λαμβάνονται πρέπει να αποτελούν προϊόν διαλόγου, με γνώμονα τη διαφύλαξη της λειτουργίας των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και των θέσεων εργασίας σε αυτές.

Στη δύσκολη συγκυρία οφείλουμε να ενισχύσουμε τους διαύλους επικοινωνίας μεταξύ μας και να δείξουμε την αλληλεγγύη μας ενάντια στις μεγάλες πιέσεις που δεχόμαστε, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Η ΕΣΕΕ αναμένει με τον καινούριο χρόνο να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί ο διάλογος για ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς, καταλήγει.

Προτεινόμενα για εσάς