Κριτήρια για την ελαστικοποίηση της εργασίας ζητεί ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2009 10:44

«Οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή, ειδικά με την υφιστάμενη νομοθεσία, θα δημιουργήσει τριγμούς στην κοινωνική συνοχή που σήμερα, περισσότερο από ποτέ είναι επιτακτική ανάγκη να παραμείνει αρραγής», τόνισε ο κ. Μίχαλος..

«Τη θέσπιση κριτηρίων υπαγωγής στο πλαίσιο του προγράμματος της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων προς αποφυγή μαζικής εφαρμογής με πρόσχημα την οικονομική κρίση», ζήτησε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κ. Μίχαλος για τη θωράκιση των θέσεων εργασίας.

Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ ζήτησε «την ενεργοποίηση και αρωγή του ΟΑΕΔ ως ταμείου ανάπτυξης και αλληλεγγύης και όχι ως ταμείου ελεημοσύνης που λειτουργεί σήμερα, προκειμένου να συμπληρώσει για περιορισμένο και συγκεκριμένο χρονικό διάστημα -όπως σημειώνει- πλήρως το απωλεσθέν εισόδημα του εργαζόμενου που επιλέγει την ελαστικοποιημένη μορφή εργασίας».

«Οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή, ειδικά με την υφιστάμενη νομοθεσία, θα δημιουργήσει τριγμούς στην κοινωνική συνοχή που σήμερα, περισσότερο από ποτέ είναι επιτακτική ανάγκη να παραμείνει αρραγής. Ως Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, καλώ σύσσωμο τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας, να σταθεί και αυτός στο ύψος των περιστάσεων», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Μίχαλος.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα