ΕΣΑ: Λύση τώρα στο θέμα του παρεμπορίου

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2009 18:28

«Ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί το παρεμπόριο είναι η άμεση απαγόρευση κάθε υπαίθριας δραστηριότητας εκτός των νόμιμων λαϊκών αγορών και μόνο για προϊόντα γης και θάλασσας».

Αυτό τονίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών (ΕΣΑ) σε επιστολή του προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο, τον υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γ. Ραγκούση, τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λ. Κατσέλη, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοϊδη, τον πρόεδρο Αρείου Πάγου Γ. Καλαμίδα, το νομάρχη Αθηνών Ι. Σγουρό, τον δήμαρχο Αθηναίων Ν. Κακλαμάνη, τον πρόεδρο Συνηγόρου του Πολίτη Γ. Καμίνη, το γενικό γραμματέα Εμπορίου Σ. Κομνηνό και το γενικό γραμματέα Καταναλωτή Δ. Σπυράκο.

«Το εμπόριο ήδη πληρώνει πολύ ακριβά το λογαριασμό της οικονομικής κρίσης και των πολιτικών αντιμετώπισής που ακολουθούνται. Τα στοιχεία απεικονίζουν με το πιο πειστικό τρόπο την πτώση των πωλήσεων των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων. Σε αυτό το ζοφερό οικονομικό περιβάλλον εκτός από την συρρίκνωση της ιδιωτικής κατανάλωσης το εμπόριο έχει να αντιμετωπίσει και την παράνομη δραστηριότητα του παραεμπορίου. Ήδη, οι κεντρικοί εμπορικοί δρόμοι και πλατείες της Αθήνας έχουν πλημμυρίσει από παράνομους υπαίθριους πωλητές που μέρα με τη μέρα πολλαπλασιάζονται και οι οποίοι εντελώς ανεξέλεγκτα και με προϊόντα αμφιβόλου προέλευσης, ποιότητας και νομιμότητας πωλούν ακόμα και μπροστά στις πόρτες των νομίμων και φορολογούμενων καταστημάτων την πραμάτεια τους. Τις περισσότερες φορές μάλιστα είναι τόσο προκλητική η δραστηριότητά τους ώστε έμμεσα αποτρέπουν τον καταναλωτή να μπει στο κατάστημα», σημειώνει ο σύλλογος.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα