ΥΠΟΙΚ: Η εφαρμογή των μέτρων θα πείσει τις αγορές

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009 13:22

«Η εφαρμογή των μέτρων αυτών τους επόμενους μήνες θα είναι αυτό που θα πείσει τις αγορές ότι γίνεται πολύ σοβαρή προσπάθεια για μείωση του ελλείμματος», δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Την πεποίθησή του ότι η εφαρμογή των μέτρων για εξυγίανση της δημοσιονομικής κατάστασης στην Ελλάδα θα πείσει τις αγορές για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να μειώσει το έλλειμμα, εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

«Η εφαρμογή των μέτρων αυτών τους επόμενους μήνες θα είναι αυτό που θα πείσει τις αγορές ότι γίνεται πολύ σοβαρή προσπάθεια για μείωση του ελλείμματος», δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου σε δημοσιογράφους πριν συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σάουμπλε στο Βερολίνο.

«Χρειάζεται να αποδεικνύουμε την αποτελεσματικότητά μας κάθε μέρα», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ σημείωσε ότι τα μέτρα αντιπροσωπεύουν «μια πολύ σημαντική αφετηρία πολιτικών».

Ο υπουργός Οικονομικών ξεκίνησε σήμερα σειρά επαφών με Ευρωπαίους ομολόγους του προκειμένου να τους εξηγήσει πως έχει η κατάσταση στην ελληνική οικονομία και να τους διαβεβαιώσει για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση.

Την Τετάρτη ο κ. Παπακωνσταντίνου θα βρεθεί στο Λονδίνο, όπου θα έχει συνάντηση με τον Βρετανό υπουργό Οικονομικών ¶λιστερ Ντάρλινγκ, ενώ την Πέμπτη θα συναντηθεί στη Φρανκφούρτη με στελέχη μεγάλων γερμανικών τραπεζών, οι οποίες διακρατούν μεγάλο ποσοστό των ομολόγων του Δημοσίου.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD

Σχολιασμένα