Γκεοργκίεβα: Εξαιρετικά αβέβαιες οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας

Κάλεσμα στην G20 για επείγουσα δράση κατά του πληθωρισμού
Σάββατο, 16 Ιουλίου 2022 15:42
UPD:16:00
REUTERS/Mike Theiler

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα κάλεσε σήμερα αξιωματούχους από την ομάδα της G20 να προχωρήσουν στην άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού.

Η Γκεοργκίεβα προειδοποίησε ότι οι «εξαιρετικά αβέβαιες» προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας μπορεί να επιδεινωθούν αν επικρατήσουν υψηλότερες τιμές. Η ίδια, μιλώντας στη διάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της G20 στην Ινδονησία, δήλωσε ότι η κλιμάκωση των ρωσικών πολεμικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία, έχει αυξήσει την πίεση στις τιμές των προϊόντων και της ενέργειας, ενώ οι οικονομικές συνθήκες σε παγκόσμιο επίπεδο γίνονται πιο δύσκολες, αναφορικά με τις προβλέψεις.

Την ίδια στιγμή, οι δυσκολίες από την πανδημία COVID-19, αλλά και τα προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού εξακολουθούν να κάνουν πιο δύσκολες στις οικονομικές δραστηριότητες.

Οι πιέσεις που δέχονται οι χώρες που έχουν μεγάλο εξωτερικό χρέος είναι ακόμη μεγαλύτερες, ενώ η κατάσταση διαχείρισης του εξωτερικού χρέους «επιδεινώνεται ταχύτατα» υπογράμμισε η ίδια.

Πηγή: ReutersΠροτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα