Ακυρώνονται σωρηδόν συγχωνεύσεις με εταιρείες SPAC λόγω αβεβαιότητας

Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2022 17:51
UPD:18:13
Shutterstock

Μια σειρά από deals λευκών επιταγών ακυρώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες καθώς οι εταιρείες-στόχοι και οι χορηγοί SPAC αντιμετωπίζουν την αναταραχή των αγορών που έχει κλονίσει τον κλάδο και τις κεφαλαιαγορές.

Τουλάχιστον τέσσερις εξαγορές εταιρειών ειδικού σκοπού έχουν ακυρωθεί από το τέλος της διαπραγμάτευσης της Πέμπτης, ανεβάζοντας το σύνολο του έτους σε 30 αποχωρήσεις. Η αναταραχή αναμένεται να κρατήσει ιδιωτική την Panera Brands, την ιδιοκτήτρια των Panera Bread and Einstein Bros. Bagels, και της eToro.

Με λίγο περισσότερο από το μισό έτος να έχει περάσει, οι SPAC και οι εταιρείες που εισήχθησαν στο χρηματιστήριο μέσω της συγχώνευσής τους έχουν καταρρεύσει εν μέσω μιας από τις χειρότερες πορείες του χρηματιστηρίου εδώ και δεκαετίες που ήταν ιδιαίτερα σκληρή για τις μετοχές με μεγαλύτερο κίνδυνο. 

Η ακυρωθείσα συγχώνευση της Panera αφήνει στην USHG Acquisition του Danny Meyer περίπου οκτώ μήνες για να βρει και να κλείσει μια συμφωνία πριν από τη λήξη της προθεσμίας. Η ακυρωθείσα συμφωνία μεταξύ της FinTech Acquisition της Betsy Cohen και της eToro, σύμφωνα με τις Πληροφορίες, θα δώσει στην SPAC διορία έως τον Δεκέμβριο για να συγχωνευθεί με έναν συνεργάτη και να σηματοδοτήσει τη δεύτερη δέσμευση SPAC για έναν από τους πιο γνωστούς χορηγούς του κλάδου.

Οι Spacs γνώρισαν μεγάλη δημοτικότητα στην κορύφωση της πανδημίας του κορωνοϊού, όταν και έγιναν το πιο περιζήτητο επενδυτικό προϊόν της Wall Street. Πρόκειται για ειδικά εταιρικά σχήματα τα οποία διευκολύνουν την εισαγωγή εταιρειών στο χρηματιστήριο. Όμως, καθώς η διάθεση για deals λευκών επιταγών υποχώρησε απότομα εν μέσω μιας σειράς αποτυχημένων συμφωνιών και αυξημένου ρυθμιστικού ελέγχου, η χρηματοδότηση άρχισε να στερεύει. 

Η αβεβαιότητα και η συσσώρευση SPAC έχουν οδηγήσει τουλάχιστον οκτώ να ακυρώσουν τις συμφωνίες και να επιστρέψουν μετρητά στους επενδυτές. Οι dealmakers εγκατέλειψαν αθόρυβα τα προγραμματισμένα SPAC που θα είχαν συγκεντρώσει περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι στιγμής φέτος, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

naftemporiki.grΠροτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα