Θ. Σκυλακάκης: Όχι τώρα μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα - Τι θα γίνει με τα ευάλωτα νοικοκυριά

Ποιος είναι ο θεμέλιος λίθος για επενδύσεις στη χώρα
Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2022 11:49
UPD:11:58
Shutterstock

Θεμέλιο λίθο για τις επενδύσεις στην χώρα είναι η αξιοπιστία που ανακτά η οικονομία που βγαίνει από την ενισχυμένη εποπτεία, υπογράμμισε μιλώντας σε συνέντευξή του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης.

Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, είπε πως «Η αξιοπιστία ανοίγει το δρόμο των επενδύσεων και το κλειδί είναι ότι έχουμε έναν προϋπολογισμό που παράγει αυτά τα πλεονάσματα.

Σε αντίθεση με την προηγούμενη κυβέρνηση εμείς κάναμε μειώσεις σε φόρους σε μια περίοδο δύσκολη» υπογράμμισε και τόνισε ότι «στην πανδημία αυξήθηκαν οι καταθέσεις καθώς έχουμε ρεκόρ επενδύσεων , μπορούμε και παρεμβαίνουμε σε μια περίοδο που ο κόσμος πιέζεται διεθνώς»

Τόνισε δε ότι η χώρα έχει 2,9 δις έσοδα από αυτά τα 800 οφείλονται στον ΕΝΦΙΑ καθώς προπληρώθηκαν ήδη 690 εκατ. ευρώ ενώ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση «έκοψε» πάνω από 80 εκατ. από τον ΕΝΦΙΑ

Από 1η Ιουλίου αλλάζει το σύστημα τιμολόγησης στο ηλεκτρικό ρεύμα σύμφωνα με τον κ Σκυλακάκη ο οποίος υπογράμμισε ότι η ΡΑΕ συνεχίζει την έρευνα για τα υπερκέρδη και θα δείξει τα ποσά όταν ολοκληρωθεί η καταμέτρηση που φτάνουν στα εκατοντάδες εκατ. ευρώ, ενώ υπογράμμισε ότι το νέο fuel pass θα δώσει μικρή ανάσα σε πολλούς.

Επίσης τόνισε ότι προς το παρόν δεν προβλέπεται μείωση ΦΠΑ στα τρόφιμα, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας ενίσχυσης των ευάλωτων νοικοκυριών. «Όποια παρέμβαση δεν πρέπει να τινάξει τα δημόσια οικονομικά στον αέρα», κατέληξε ο κ Σκυλακάκης.Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα