Χρ. Σταϊκούρας: Επιβεβαιώνεται η ισχυρή ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2021 12:39
UPD:12:42
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Την ικανοποίησή του εκφράζει ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, για τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με τα οποία το ΑΕΠ μεγεθύνθηκε το τρίτο τρίμηνο κατά 13,4% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

«Σήμερα, η ΕΛΣΤΑΤ δημοσιοποίησε τα προσωρινά στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας κατά το 3ο τρίμηνο του 2021. Στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 13,4% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020, ενώ, παράλληλα, αναθεωρήθηκε επί τα βελτίω η πορεία του ΑΕΠ το 1ο και το 2ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Έτσι, για το 9μηνο του 2021, ο ρυθμός μεγέθυνσης διαμορφώνεται, πλέον, πάνω από το 9,3%» αναφέρει ο ΥΠΟΙΚ σε δήλωσή του.

Όπως επισημαίνει ο ίδιος, τα παραπάνω στοιχεία «επιβεβαιώνουν την ισχυρή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και καθιστούν απολύτως εφικτό τον στόχο για το 2021, αφού είναι ρεαλιστικός, ίσως και συντηρητικός».

«Η εξέλιξη αυτή, μαζί με τη συρρίκνωση της ανεργίας και τη βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών, αποτελεί ακόμα μία απόδειξη της ορθότητας και αποτελεσματικότητας της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης» συνεχίζει ο κ. Σταϊκούρας και προσθέτει: «Είναι στο χέρι όλων μας – πολιτείας και κοινωνίας – να αξιοποιήσουμε τη δυναμική που έχει δημιουργηθεί, να υπερβούμε νέες, εξωγενείς κυρίως, προκλήσεις και να εντείνουμε τις προσπάθειές μας, ώστε η παρούσα ισχυρή ανάκαμψη να δώσει τη σκυτάλη σε υψηλή, διατηρήσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη, προς όφελος όλων των πολιτών – και πρωτίστως της νέας γενιάς».

 Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα